Multi psihologi spun ca stagiile durerii se intind pe cel putin doi ani, atunci cand este vorba de o pierdere importanta. Si cei mai multi dintre noi, cei care ne luptam cu dependenta, am suferit importante pierderi.Acest mod de a privi lucrurile ne poate da rabdarea si perseverenta de care avem nevoie pentru a face fata amintirilor dureroase si emotiilor rascolitoare, pana cand vom ajunge la cel de-al 12-lea pas.

Acceptarea. Dumnezeu ne-a dat capacitatea de a suferi atunci cand pierdem ceva pretios pentru ca noi sa invatam lectii importante si sa mergem mai departe  in viata noastra. Acest proces poate fi unul chinuitor si nu exista scurtaturi. Daca vom continua sa mergem inainte pe acest drum, vom afla la un moment data ca ranile ni s-au vindecat, ceea ce s-a rupt in noi este acum reparat si am invata lectii foarte importante despre noi, despre Dumnezeu, despre ceilalti si despre lucrurile care conteaza cu adevarat in viata noastra. Nu mai suntem haituiti de durerile trecutului. Da, inca mai purtam cicatricile acestor rani, dar cicatricile sunt semne ale vindecarii. Nu mai avem rani deschise care sa ne solicite atentia si care sa ne faca sa ne simtim amenintati de orice hartop pe care il intalnim in cale.

Stagiile durerii nu sunt limpezi, nu sunt simple si nu sunt blande. Suntem intepeniti intr-un anumit loc, procesand noile informatii pe care le primim, cu toate ca stam la panda cu ochii atintiti asupra unui anumit moment, pe care il vedem acum dintr-o noua perspectiva. Ne lasam purtati in deriva, cautand o metoda mai usoara de a rezolva cat mai rapid durerea. Prin toate acestea, simtim uneori ca Dumnezeu este atat de aproape de noi, precum propria noastra respiratie. Alteori, pare ca este foarte departe si a uitat cu totul de noi. De-a lungul acestei calatorii, in care vom rezolva durerile trecutului, pentru ca ele sa nu ne mai controleze prezentul, putem fii siguri ca Dumnezeu stie, lui Dumnezeu ii pasa si Dumnezeu este de partea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website