din “Cartea cea mare a Alcoolicilor Anonimi”

Iata ce am incercat printre multe altele: sa bem numai bere; sa limitam cantitatea; sa nu bem niciodata singuri; sa nu bem niciodata de dimineata; sa bem numai acasa; sa nu tinem bautura in casa; sa nu bem niciodata in timpul serviciului; sa bem numai la petreceri; sa trecem de la scotch la coniac; sa bem numai vinuri naturale; sa acceptam ca va trebui sa ne dam demisia daca vom bea la lucru; sa calatorim; sa nu calatorim; sa juram (cu sau fara legamant solemn) ca ne vom lasa de baut; sa facem mai mult exercitiu fizic; sa citim carti insufletitoare; sa ne ducem la o clinica sau la un sanatoriu; sa acceptam de buna voie internarea la azil –  lista se poate completa la infinit.

Ne displace sa punem cuiva eticheta de alcoolic, insa dumneavoastra va puteti pune singur diagnosticul, destul de repede. Mergeti la barul cel mai apropiat si incercati sa beti controlat. Incercati sa beti si sa va opriti brusc. Repetati experimentul de mai multe ori. In scurt timp, veti putea decide, daca sunteti onest cu sine, despre ce este vorba. Poate ca se merita sa indurati o criza zdravana de tremuraturi, ca sa ajungeti la o cunoastere deplina a starii in care va aflati.

Desi nu avem cum sa o dovedim, majoritatea dintre noi credem ca am fi putut inceta bautul pe cand ne aflam la inceputul carierei noastre alcoolice. Insa, dificultatea cea  mai mare consta in faptul ca putini alcoolici doresc suficient de serios sa inceteze bautul pana mai este timp.

Am auzit despre cazuri in care, in ciuda semnelor evidente de alcoolism, oamenii au reusit sa inceteze bautul pe perioade lungi , datorita unei dorinte covarsitoare  de a o face. Iata un exemplu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website