Este momentul bilanturilor si al planurilor de viitor … o parte din savoarea pe care o are schimbul dintre ani. In general, aceste zile au ceva optimist in ele. Spunem: „de la anul …”, „incepand cu 1 ianuarie … „, „anul acesta …” Si, intodeauna urmeaza un enunt pozitiv a ceva ce vom face mai bine, vom schimba in bine, vom face diferit … Ne dorim ca toate lucrurile neplacute, dificile, dureroase,triste sa ramana in anul in care tocmai s-a terminat iar cel care tocmai a inceput sa poarte in cele 365 de zile ale sale lucrurile bune pe care le-am dorit si care ne-au ocolit pana acum …

Este bine sa ne facem planuri. Este mult mai putin bine daca ele vor ramane doar niste planuri.

Ceea ce ne propunem, in general, in aceste momente ale anului, tine de lucrurile pe care ar trebui sa la schimbam. Iar ele sunt dificil de schimbat pentru ca sunt, in general, alimentate si hranite de slabiciunile noastre. De exemplu, stiu ca ciocolata pe care o savurez – prea des – ma impiedica sa ating greutatea pe care mi-o doresc . Dar, in ciuda a ceea ce stiu, imi este dificil sa renunt la ea, pentru ca am o mare slabiciune pentru ciocolata. Si acest exemplu se poate extinde in multe alte zone.

Putem primi un imbold sanatos daca facem o analiza a ceea ce s-a intamplat BUN in anul care tocmai s-a terminat. Daca ne uitam unde am ajuns, plecand de la punctul in care ne aflam la inceputul anului trecut, putem gasi resursele de a merge mai departe. De aceea este bine, chiar recomandat, sa facem un bilant al anului care s-a scurs.

Pentru mine bilantul este pe plus. A fost un an in care am invatat foarte multe si s-au petrecut schimbari spectaculoase in viata mea. Pentru prima oara am inteles ca am foarte mult de munca cu mine, daca vreau ca viata mea sa fie mai buna. Am renuntat la ideea de a-l schimba pe sotul meu si de a-l transforma in ceea ce eu credeam ca inseamna sotul perfect. Ca rasplata, sotul meu ma surprinde de fiecare data cand descopar cine este el cu adevarat. Si, nu as schimba nimic din ceea ce stiu acum ca este el.

Am invatat ca daca vreau sa schimb lumea trebuie sa incep obligatoriu cu mine. Si nu este ceva confortabil. Realitatea minelui meu mi-a produs adanca tulburare, dar ceea ce se cladeste acum in mine a meritat fiecare rictus de durere.

Anul 2010? A fost un an cu bilant pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website