Duhul este cea de-a treia componenta a fiintei umane, alaturi de trup si suflet. Este zona cea mai intima a fiintei umane. Este legatura omului cu Dumnezeu.  Eu cred ca este si locul in care se afla constiinta noastra. In duh discernem binele de rau.

Fiecare pacat pe care-l savarsim, zdrobeste o frantura de duh. Ranile pe care le purtam cu noi, zdrobesc o alta frantura de duh.  Alcoolicul are duhul frant. Alcoolul il amegeste pana acolo incat nu mai poate discerne binele de rau. Fiecare pacat pe care il savarseste influentat fiind de alcool, il frange in duh din nou.

Aici este o zona in care numai Dumnezeu poate interveni. Doar El poate repara, restaura, readuce la viata un duh frant.

De aceea este atat de important ca sa-L lasam pe Isus sa lucreze. Sa-i lasam Lui aceasta povara, prea grea pentru noi. Singurul mod in care putem interveni este rugaciunea. Dumnezeu raspunde rugaciunilor venite din inima. El vindeca leprosii, ologii, paraliticii, bolnavii fara speranta. El reda orbilor vederea. Iar alcoolicul este orbit. El nu vede locul in care se afla, oricat de urat ar fi.

Pentru sotul meu ne-am rugat cu totii: eu, prietenii, biserica. Si, a venit ziua in care sotul meu a cerut ajutorul. Dumnezeu a lucrat in inima  si in lumina ochilor lui.

Lasand problema sotului meu in mainile celui care doar El putea sa o rezolve, am putut sa incep sa am grija de mine. Pentru ca si duhul meu avea nevoie de zidire si vindecare. Iar Dumnezeu mi-a dat puterea de a merge mai departe si de a alege corect.

Codependentul are propriile rani unde este nevoie de vindecare. Respingerea, abuzurile, din timpul relatiei cu un dependent sau chiar din copilarie, sunt rani  cumplit de dureroase. Ne putem preface ca nu le avem, dar mirosul lor, de puroi, ne urmareste mereu. Si numai Isus este cel care vindeca astfel de rani. El m-a vindecat si ma vindeca in continuare. Ma restaureaza. Imi reda identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website