Tratamentele naturiste nu au ajutat. Mi-au fost recomandate, cu multa convingere de catre cei care le vindeau, cu exemple despre cat de eficiente au fost in alte cazuri, dar in situatia noastra nu au folosit. Si nu intelegeam de ce.

Mai tarziu am aflat ca aceasta boala nu este una fizica, sau nu doar fizica, ci este o boala generala. De aceea, alcoolicii externati dupa o perioada de tratament in spital, daca nu continua procesul de recuperare, ajunge foarte curand inapoi in starea care i-a dus in spital.

Probabil ca nici altfel de tratamente nu ar fi rezolvat problema. Nu am incercat acele pastile din farmacii, despre care se spune ca trebuie puse in lichide si date alcoolicului fara ca acesta sa stie. Mi-a fost teama de atentionarile care insotesc administrarea acestor medicamente.

Si chiar daca, presupunand ca administrarea acelor picaturi ar fi functionat, ca sotului meu i s-ar fi facut atat de rau incat sa nu mai poata pune bautura in gura, problema tot nu ar fi fost rezolvata. Pentru ca traumele emotionale pe care le purta cu el nu puteau fi rezolvate de tincturi. Vindecarea deplina a unui alcoolic nu se termina la abstinenta. Faptul ca nu mai consuma alcool este doar inceputul vindecarii sale. Iar drumul nu este nici usor, nici scurt.

Asta este unul dintre motivele extrem de importante pentru care si partenerul alcoolicului trebuie sa-si inceapa propria recuperare.  In momentul in care sotul meu s-a intors de la Sura Mica, l-am intampinat cu un sac intreg de asteptari. Doream sa recuperez timpul pierdut prin consumul lui, si-mi inchipuiam ca lucrurile vor intra in normal, acel normal pe care cu totii ni-l dorim. Lucrurile nu s-au intamplat asa. Dimpotriva, alcoolul disparand dintre noi, au inceput sa iasa la iveala problemele mele.

Exista o intrebare pe care o aud foarte des in ultima vreme: de ce, partenerul il paraseste pe cel care a consumat dupa ce acesta s-a lasat de baut?

2 thoughts on “Boala in trup

  1. e destul de simplu raspunsul la intrebarea ta. pentru ca in momentele ce urmeaza dupa ce am renuntat la alcool (sau chiar la orice alt viciu) devin irascibil. pana in momentul in care ma obisnuiesc sa traiesc fara acea „mecca” sunt nervos, confuz sau chiar „labil” psihic. deci devin greu de suportat. parere personala.

    p.s. si poate rezolvi problemele tehnice ale site-ului. adica se incarca mult prea greu pagina ta.

  2. Este mai mult decat atat. Este adevarat, ca multe lucruri trebuiesc reasezate. Din momentul in care consumul de alcool a incetat, de fapt incepe recuperarea, sub toate formele ei. Disparitia alcoolului nu presupune disparitia de la sine a problemelor relationale cauzate de alcool.
    In acelasi timp, este foarte important ce anume face partenerul codependent. Si el are un drum de parcurs, la fel de important pentru pastrarea relatiei. Este o munca de echipa, in care fiecare trebuie sa invete sa-si corecteze comportamente gresite si sa invete sa se redescopere ca si cuplu. Iar asta nu se poate face decat in doi. Daca una dintre parti, sau amandoua s-au oprit din evolutie, divortul se pare ca ajunge imposibil de evitat.

    ps. Multumesc pentru observatie. Voi tine cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website