Ne strangem impreuna pentru a sustine si a impartasi unii altora propriile experiente, intr-o calatorie a descoperirii de sine – invatand sa ne iubim si sa ne apreciem. Participarea la aceste intalniri ne permite sa devenim tot mai onesti cu noi insine in legatura cu istoricul nostru si comportamentele noastre codependente.

Indiferent de cat de traumatizant este trecutul tau, sau de cata disperare exista in prezentul tau, exista speranta pentru o noua zi. In cadrul acestor intalniri vei descoperi in tine o noua putere, devenind ceea ce Dumnezeu a intentionat dintotdeauna sa fii – Valoros si Liber.

In grup ne ghidam dupa „Programul celor 12 pasi”.  Programul este astfel structurat incat sa ne ajute sa ne depasim tiparele comportamentale in relatia cu noi insine, cu persoana dependenta si cu toti ceilalti. Nu exista corect sau gresit in ceea ce priveste programul tau de recuperare din codependenta. Fiecare are propriul ritm si acesta nu este incadrat in nici un standard. Ideea este doar sa accepti faptul ca ai o problema, sa o identifici si sa gasesti o modalitate de a o corecta.

Care sunt beneficiile pe care le poti obtine participand la intalnirile de grup:

– poate ca cel mai mare beneficiu este acela ca vei descoperi ca nu esti singur/a. Ca sunt si alti oameni care au aceleasi probleme ca si tine;

– poti dobandi noi deprinderi de a te relationa cu cei din jur, si in mod special cu membrul familiei tale care sufera de o anumita dependenta;

– in cadrul grupului vor fi abordate diferite subiecte legate de dependenta si codependenta, cu scopul de a intelege mai bine mecanismele celor doua;

– de-a lungul parcurgerii programului, iti vei putea alege un sponsor care va fi alturi de tine in momentele in care ai nevoie de un sprijin, in afara intalnirilor de grup;

 – poti vorbi despre lucruri pe care, altminteri  nu le poti discuta cu oricine.

Ce NU este grupul de sprijin:

– nu este un grup de terapie. In situatia in care cineva are nevoie de terapie, persoana respectiva poate primi consiliere din partea unui terapeut calificat.

– nu este un loc in care ne strangem pentru a barfi, a judeca si a da sfaturi;

– nu este un loc in care vei descoperi „reteta” prin care dependentul de acasa isi va rezolva problema dependentei.

Daca sunt anumite lucruri pe care vrei sa le lamuresti inainte de a participa la prima ta intalnire cu grupul, nu ezita sa ne contactezi. Ai datele de contact in partea stanga.

Singurul sfat pe care ti-l dam este urmatorul: inaintea de a decide daca acest grup este sau nu pentru tine, cel mai bine este sa participi la un numar de 6-8 intalniri.

Te asteptam cu mult drag!grup sprijin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website