Ne mai raman totusi atat de multe lucruri de facut, chiar daca am renuntat la a le mai face pe cele vechi.

De exemplu, putem incepe sa discutam despre problema noastra si cu alte persoane, din afara familiei. Familia este  la fel de afectata de consumul alcoolicului, si nu poate intelege si nu poate vedea intodeauna situatia la modul corect. Putem incerca sa discutam cu alte sotii de alcoolici, cu oameni  care inteleg boala si care ne-ar putea ajuta sa intelegem si noi ce se intampla de fapt in casa noastra. Daca avem un grup de suport in orasul in care traim, sa ne alaturam grupului este cel mai bun lucru pe care il putem face pentru noi si pentru alcoolic. Vom avea nevoie de mult curaj. Va trebui sa invatam sa fim sincere, sa renuntam la mandrie si egoism si vanitate dar … va merita. Putem folosi ceea ce ni se intampla ca pe o sansa de a schimba ceva in personalitatea noastra. Putem creste. Ne putem maturiza. Putem trai altfel … stiind ca viata este pretioasa si ca merita traita.

Putem cere ajutorul unui grup de sprijin AA. Vom gasi acolo oameni si situatii foarte interesante, care ne vor ajuta sa intelegem si sa apelam la ajutorul corect.

Daca am inteles despre ce este vorba, putem incepe sa dezvoltam o atitudine pozitiva fata de partenerul nostru alcoolic. Am putea inceta sa il mai transformam in ceea ce credem noi ca ar fi sotul perfect, lasandu-l sa isi scoata iveala adevarata sa personalitate. STIU, ca putem gasi lucruri uimitoare in el. De cand nu-l mai „modelez” pe sotul meu, sunt uimita sa descopar cum este el de fapt. Si, desi nu este nici  pe departe ceea ce eu am visat, este cu siguranta sotul care mi se potriveste.  Putem sa incetam sa-l tratam ca pe un copil, chair daca se poarta uneori ca unul. Putem incepe sa avem incredere in el, sa-idam voie sa-si asume responsabilitati si sa fie responsabil pentru ele. Putem incepe sa credem in el si sa-l incurajam sa se priveasca pe sine altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website