Indiferent de tipul de complicitate in care m-am regasit, sau de motivatiile (sindromurile) pe care le-am manifestat, exista o serie intreaga de comportamente gresite, pe care le-am avut fata de sotul meu si fata de intreaga situatie in sine. Intelesesem, intr-un final, ca eu sunt cea care va trebui sa inceapa sa faca ceva constructiv. Daca eu urmam sa-mi schimb in mod evident comportamentul si telul, sotul meu nu ar fi putut ramane asa cum era, pentru ca nu ar mai functionat colaborarea dintre noi. Complicitatea este perturbata. Completarea reciproca perfecta este intrerupta.  A fost greu sa-mi schimb comportamentul, deoarece, chiar daca situatia era dramatica, aveam si eu partea mea de profit din ingrijirea sotului meu: toate nevoile mele, erau hranite.

Cu siguranta, din lista din postul anterior,  recunosti un numar mai mare, sau mai mic, sau pe toate din comportamentele gresite pe care le ai fata de partenerul tau.  Nu te intrista! Pasul cel mai greu, deja l-ai facut. Te-ai analizat sincer, ti-ai descoperit tipul de complicitate, dereglarile emotionale care stau la baza complicitatii tale … Cel mai greu lucru este sa ne oprim si sa ne uitam, sincer, in interiorul nostru. Confruntarea cu propria persoana este uneori dureroasa, pentru ca daca o facem cinstit, nu ne prea place ceea ce vedem acolo. Dar e important sa o facem pentru ca doar asa vom sti ce anume trebuie sa schimbam in noi. Aceasta este singura cale catre un ajutor real, nu numai pentru partenerul tau, dar chiar si pentru tine.

Pasul 1 pe care trebuie sa-l faca alcoolicul in procesul sau de reabilitare este formulat asa : Recunosc ca nu am putere asupra alcoolului – ca nu imi mai pot controla propria viata. Aceasta recunoastere este perfect valabila si necesara si pentru tine. Nu ai nici o putere asupra alcoolului, asupra consumului de alcool al partenerului tau. Si, facand ceea ce ai facut mereu in aceasta situatie, nici nu iti mai controlezi propria viata. Alcoolul o controleaza.

Daca ai identificat comportamentele gresite, incepe sa le schimbi, pas cu pas. Roaga-l pe Dumnezeu sa-ti dea puterea Sa pentru a reusi – tinand seama de porunca Sa: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website