Chiar daca la volanul autoturismului aleg uneori sa fiu pilotul, vreau ca in viata mea sa raman un bun copilot. M-am asezat cu incredere in dreapta, si Il las pe Isus sa conduca. De ce? El este Cel care a construit aceasta masina. De aceea, El stie cum anume functioneaza si de ce are nevoie. Daca se strica, El stie cel mai bine sa o repare. Stie limitele de viteza si nu mai am problemele cu amenzile. Este selectiv in alegerea calatorilor si stie cel mai bine care este distanta pana la care pot fi transportati cu acest vehicul cu numar de inmatriculare VIATA SIMONEI.

El nu oboseste niciodata, iar eu ma pot bucura de calatorie. Imi pot duce la buna indeplinire responsabilitatile mele zilnice, fara a ma ingrijora de obstacolele care apar pe drum. Cu Creatorul lumii la volan, nu exista nici un obstacol care sa ne opreasca, oricat ar fi el de mare. Daca vine vreo intersectie, El vireaza pe drumul corect, pentru ca El stie cel mai bine topografia fiecarui drum.

Nu am probleme cu benzina, pentru ca El este combustibilul vietii mele. El stie cand trebuie sa merg si cand trebuie sa ma odihnesc. Si, pe drum, ma invata si imi dezvalui taine, ma ajuta sa-L cunosc mai bine pe El si lumea din jurul meu, ma indruma in relatiile cu ceilalti … Isus la carma vietii mele este tot ce am nevoie … !

Sigur, o sa ma intrebi, si pe buna dreptate: ce, asa simplu? Adica tu nu mai faci nimic, Simona? Stai acolo in dreapta si …? Nu ai nimic de facut decat sa casti gura la peisaj?

Eu iti raspund: cel mai greu lucru pe care il am de facut este sa raman copilot. Aceasta este o lupta zilnica, adesea istovitoare.  Lupt inca cu vechile obiceiuri de a „le stii pe toate”, de a lua decizii nu numai pentru mine dar si pentru ceilalti, de a da sfaturi si indicatii pretioase acolo unde nu-mi sunt cerute. Inca uit prea des cine sunt si ma las influentata de parerea celor din jur, mai am momente in care mai caut apobarea oamenilor. Cand este prea greu sa mai trag de volan, ma mut din nou in dreapta si ma bucur de calatorie. Pana cand, ma arunci din nou pe volan. Dar, imi doresc din toata fiinta mea ca acest lucru sa se intample tot mai rar. Este atat de interesanta si de vie viata cand o traiesc calauzita de Creatorul ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website