Ultima rugaciune a lui Isus a fost despre tine. Durerea sa ultima a fost pentru tine. Cea din urma patima a Sa a fost pentru tine. Inainte de a merge la cruce, Isus s-a dus in gradina. Si atunci cand a vorbit cu Tatal Sau, tu ai fost in rugaciunile Sale. Atunci cand Isus s-a uitat catre cer, tu ai fost in viziunea Sa. Atunci cand Isus a visat la ziua in care va fi acolo unde este acum, te-a vazut si pe tine acolo …

Niciodata nu s-a simtit atat de singur. Cea ce trebuia facut, numai El putea face. Un inger nu ar fi putut. Nici un inger nu are puterea sa infranga portile iadului. Un om nu putea sa o faca. Nici un om nu are puritatea necesara pentru a distruge revendicarile pacatului. Nici o forta de pe pamant nu poate infrunta forta raului si sa castige – cu exceptia lui Dumnezeu.

Si Dumnezeu nu ti-a putut intoarce tie spatele. Nu a putut pentru ca te-a vazut, si o singura privire de-a ta a fost tot ceea ce I-a trebuit ca sa fie convins. Chiar acolo, in mijlocul unei lumi care nu este corecta. Te-a vazut pe tine, prins intr-un rau al unei vieti pe care nu ai cerut-o. Te-a vazut tradat de cei pe care ii iubeai. Te-a vazut cu un trup care se imbolnaveste si o inima care slabeste.

Te-a vazut in propria ta gradina cu pomi nodurosi si prieteni adormiti. Te-a vazut aprins in groapa proprilor tale esecuri si a gurii propriului tau mormant. Te-a vazut in a ta gradina Ghetsimani – si El nu a vrut ca tu sa fi singur.

A vrut ca tu sa sti ca si El a fost acolo. El stie cum este ca toata lumea sa comploteze impotriva ta. Stie ce inseamna sa fii confuz. Stie cum este sa fi sfasiat intre doua dorinte. Stie cum este atunci cand mirosi duhoarea lui Satana. Si, poate mai mult decat orice, El stie cum este atunci cand il rogi pe Dumnezeu sa se razgandeasca si sa-L auzi pe Dumnezeu raspunzand bland dar ferm: „Nu”.

Pentru ca astfel i-a raspuns Dumnezeu lui Isus. Iar Isus a acceptat raspunsul. La un anumit moment din miezul noptii, un inger a coborat asupra trupului obosit al omului din gradina. Isus s-a ridicat, chinul din ochii Lui a disparut. Inima sa nu se mai lupta.

Batalia a fost castigata. Semnul victoriei? Isus impacat printre maslini.

In ajunul crucii, Isus s-a decis. Mai degraba va merge in iad pentru tine, decat sa mearga in rai fara tine.

din „Un dar pentru toti oamenii” – de Max Lucado

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website