1. Tinand cont de Pasul 1, crezi ca a fost o nebunie sa incerci sa controlezi comportamentul altei persoane?

2. Crezi ca preocuparile si ingrijorarile pentru alcoolic ti-au afectat sanatatea mentala? Cum?

3. Crezi ca exista o Putere Superioara care sa iti redea sanatatea mentala?

4. Cum poti sa cooperezi cu Dumnezeu, asa cum Il intelegi tu?

5. Ce inseamna pentru tine religia?

6. Ce inseamna pentru tine spiritualitatea?

7. Din punctul tau de vedere, care este diferenta dintre religie si spiritualitate?

8. Ce semnificatie au pentru tine urmatoarele cuvinte: ” Umilinta autentica si mintea deschisa ne pot conduce spre credinta” ?

Lucruri la care trebuie sa ne gandim cu seriozitate. Intelegerea lor corecta este foarte importanta. Avem adesea reactii adverse atunci cand vine vorba despre Dumnezeu chiar din pricina ideii de religie.

RELÍGIE, religii, s. f. 1. Sistem de credinte (dogme) si de practici (rituri) privind sentimentul divinitatii si care ii uneste, in aceeasi comunitate spirituala si morala, pe toti cei care adera la acest sistem; totalitatea institutiilor si organizatiilor corespunzatoare; confesiune, credinta.  Fig. Crez, cult. 2. Disciplina predata in scoala, avand ca scop educarea si instruirea elevilor în spiritul religiei

SPIRITUALITÁTE s.f. Calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual.  (p. spec.) Ceea ce caracterizeaza o colectivitate umana din punctul de vedere al vietii sale spirituale, al specificului culturii sale

Exista o insemnata diferenta intre religie si spiritualitate.

Din punctul meu de vedere, prima este centrata pe un set de reguli, ritualuri si credinte statutate. Cea de a doua, are legatura cu Dumnezeu insusi. Prima se refera la forma credintei, iar ce-a de a doua la fondul credintei.Pot fi un om religios fara a cunoaste prea multe lucruri despre Dumnezeu. Pot imbratisa cu pasiune si bigotism o anumita cale, si totusi Dumnezeu sa nu fie prezent in viata mea. Daca putem intelege aceasta diferenta, putem alege mai lesne sa credem si sa Il cautam pe El, dincolo de orice religie.

Avem nevoie de Dumnezeu nu de o religie. Avem nevoie de o legatura cu Forta Superioara, nu de un set de reguli omenesti. Dumnezeu vindeca si restaureaza. Nu religia. Sunt atat de multi oameni ultra-religiosi, oameni care nu se abat nici un milimetru de la regulile si dogmele unei anumite credinte … dar atat de raniti in fiinta lor, si fara putinta de indreptare a lucrurilor. Pentru ca nu religia restaureaza un om, oricare  ar fie ea, ci numai Dumnezu are puterea de a face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website