„Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai.” – 1 Ioan 4:19

Il iubesc eu pe Domnul Dumnezeu cu toata inima mea, cu toata mintea mea si cu tot sufletul meu? Ii iubesc eu pe ceilalti ca pe mine insami?

Atunci cand intram intr-o relatie reala cu Isus, nu mai suntem la fel. Nu ne mai dorim sa facem petreceri asa cum le faceam inainte. Cuplurile inteleg ca nu mai vor sa stea impreuna decat daca se casatoresc. Afaceristii decid sa isi conduca afacerile cinstit. Iar prietenii ar putea fi nedumeriti, pentru ca nu inteleg nimic din acest nou stil de viata.

In familia noastra se intampla schimbari benefice, pentru ca ne privim partenerii de viata intr-un mod total diferit. Ii privim ca pe niste copii pretiosi ai lui Dumnezeu pe care avem datoria de a-i sluji – chiar daca ei nu ne raspund la fel.

Si ne privim copiii ca fiind darul lui Dumnezeu si intelegem ca telul pe care il avem in ceea ce ii priveste nu este acela de a le asigura fericirea; ci acela de a-i pregati pentru viata vesnica alaturi de Isus. Vom dori sa ne respectam parintii, nu oentru ceea ce au facut sau nu au facut in trecut, ci pentru ca Dumnezeu ne iubeste. Si,”noi  iubim, pentru ca El ne-a iubit intai.”

Numai El ne poate invata iubirea. Iubirea adevarata, constienta, volitiva. Aceea care nu se lasa purtata de vant, ci este statornica indiferent de circumstante. Iubirea care ne indeamna sa alegem intodeauna ce este corect, nu ce ne dicteaza emotiile. Iubirea cea indelung rabdatoare, care poate ierta totul si poate indura totul pana la capat. Iubirea cea care nadajduieste. Iubirea cu care El m-a iubit intai, se afla acum in inima mea. Si ea schimba totul.

De ce am nevoie de Dumnezeul cel viu si adevarat in viata mea? Pentru ca El da sens vietii mele. Viata mea a capatat sens din clipa in care mi-am predat-o Lui. Creatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website