In miezul turbulentelor, reusim sa ne opunem rugaciunii si increderii in Dumnezeu ca El ne va rezolva problemele. Vrem sa facem ceva in felul nostru, prin puterile noastre. Noi vrem sa schimbam circumstantele care ne tulbura. Se pare ca rugaciunea nu este suficienta: este prea pasiva.

Pentru multi dintre noi, rugaciunea nu este un lucru nou. Inainte de a intra in programul celor 12 pasi, ne-am rugat adesea pentru alcoolic: „Doamne, te rog, fa-l sa nu mai bea!” „Te rog Doamne, adu-o acasa in siguranta!” Doamne, te rog, nu-l lasa sa ne faca familia de rusine!” Ce anume este diferit de data asta, este ca noi invatam sa ne rugam pentru a cunoaste voia lui Dumnezeu pentru noi, si nu pentru ca Dumnezeu sa schimbe oamenii din jur, dupa cum noi ii cerem.

In cadrul programului, invatam ca la momentul potrivit, in felul potrivit, Dumnezeu va schimba ceea ce este nevoie sa fie schimbat in vietile celorlalti. Rugaciunea este totusi de foarte mare ajutor. Intr-un mod specific, pune liniste in mintile noastre. Dar, timpul hotarat de Dumnezeu, nu se mai afla in mainile noastre.

„Apoi le-a zis: Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot nu aveti credinta?” (Marcu 4:40)

Atunci cand necazul apare in viata ta, sau cand viata ta curge lin, ar trebui sa ai incredere in Dumnezeu. Este usor de spus asta, dar sa te increzi in Dumnezeu poate fi un lucru dificil de facut. De obicei, atunci cand avem cel mai mult nevoie sa credem in Dumnezeu, in momentele grele din viata noastra, in durerile noastre, in fricile si anxietatile noastre, Dumnezeu este invizibil ochilor nostri, nu-l putem atinge cu mainile , si nu este asa de usor de gasit,  precum alti oameni. Increderea in Dumnezeu poate sa ne aduca dezamagire atunci cand ne incredem in El sa faca pentru noi anumite lucruri, iar El nu face ceea ce noi Ii cerem. Dar, credinta noastra in Dumnezeu trebuie sa aiba la baza iubirea neconditionata  pe care i-o purtam si nu satisfacerea nevoilor noastre de catre El. Sa ai incredere in Dumnezeu inseamna sa incredintezi in mainile sale tot ceea ce esti tu. Atunci cand te increzi pe deplin in Dumnezeu, indiferent de nevoile si dorintele pe care le ai, ele nu mai exista, pentru ca tu te odihnesti cu totul in mainile Sale. Pentru ca sa ai o credinta completa, continuua si matura in Dumnezeu, trebuie sa accepti complet  in inima ta, doua adevaruri esentiale. Primul, se poate ca Dumnezeu sa nu faca niciodata ceea ce tu vrei. Al doilea, se poate ca Dumnezeu sa nu fie niciodata ceea ce tu vrei sa fie. Si asta pentru ca Dumnezeu vrea foarte mult ca tu sa te increzi in El orice ar fi, in loc de a-L ajusta pe El dupa nevoile tale. Dar, atunci cand te increzi in  Dumnezeu chiar si in cele mai grele momente, te vei incalzi in gloria sa, in pacea si in iubirea ce curg asupra ta din ceruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website