Reflectand la felul in care ne-am purtat in momentele in care am facut tot ce ne-a stat in putinta,  pentru a-l determina pe alcoolic sa nu mai bea, vom putea vedea cat de mult am crescut. Adesea am avut ganduri de razbunare si ne-am si purtat ca atare, mai mult, am fost plini de resentimente. Si am simtit ca avem justificare pentru aceste comportamente. La urma urmei, noi eram cei care-i cereau alcoolicului sa se opreasca!

Cat de multe lucruri am invatat de atunci … Am invatat sa acceptam faptul ca alcoolismul este o boala si am invatat ca si noi suntem afectati de aceasta boala a lui. Aplicand programul celor 12 pasi am invatat sa ne purtam cu mai multa iubire, mai rational decat inainte. Acum putem sa gandim inainte de a reactiona iar acest lucru ne salveaza adesea de conflicte inutile.

Putem fi chiar siguri ca acele crize, ale perioadei din urma, s-au terminat. Noi ne lucram programul nostru, ii lasam pe fiecare din cei din jurul nostru sa-si urmeze propriul program, iar asta ne asigura ca acele stari conflictuale s-au terminat. Gandirea limpede este un dar minunat!

„Har si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Domnul Isus Hristos!” (1Corinteni 1:3)

Uneori se intampla in viata noastra crize si razboaie, si nu toate din vina noastra. Ne putem trezi in conflicte incepute de altii si asupra carora  avem un control limitat. Atunci cand ajungem in acel punct din viata noastra cand suntem implicati in crize, conflicte si haos, ne dorim pace interioara. Pentru a avea aceasta pace interioara, trebuie sa cautam sursa pacii. Iar sursa pacii este Dumnezeu Tatal, Isus Cristos Fiul si Duhul Sfant. Putem avea pace in noi atunci cand trecem prin momente de criza si prin haos, daca Il avem pe Cristos in noi. Atunci cand traim cu binecuvantarea convingerii ca toate lucrurile sunt sub controlul Sau, avem pace. Atunci cand lucrurile par lipsite de orice speranta si suntem mancati de vii de conflictele din jurul nostru, auzim vocea blanda a lui Cristos spunandu-ne ca ne iubeste si ca nu trebuie sa ne temem sau sa ne ingrijoram. Vocea Sa, atingerea Sa si reasigurarile Sale sunt tot ceea ce avem nevoie atunci cand nimic nu mai pare sa aiba vreun sens. Alaturi de Cristos, avem incredere. Alaturi de Cristos nu ne ingrijoram asupra a ceea ce va mai aduce ziua de maine, pentru ca absolut intodeauna, intodeauna, intodeauna, Il avem pe Cristos si avem eternitatea asteptandu-ne pe noi, dincolo de orizont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website