Pentru noi, lucrul cel mai dificil este sa-i ascultam pe cei cu care ne intersectam de-a lungul zilei. Dar numai daca ascultam, vom putea sa invatam ceva si sa intelegem mesajele importante pe care le primim de la Dumnezeu. Atunci cand ne este greu sa ascultam pentru ca nu ne place ceea ce ni se spune, trebuie sa intelegem de ce se intampla aceasta. Sa ne intelegem propriile perceptii si sa ne eliberam de parerile celorlalti, sunt lectii importante pentru noi.

Cu totii avem roluri cheie in vietile celor din jurul nostru. Nu este o simpla coincidenta faptul ca in aceasta vreme mergem pe acelasi drum. Oamenii pe care-i intalnim, cu care muncim, cu care traim – fiecare are un rol in calatoria noastra spirituala. Prin programul celor 12 pasi, vom obtine uneltele de care avem nevoie pentru a parcurge drumul vietii cu mai multa usurinta. Ascultarea este o unealta importanta. Haideti sa ne bucuram de fiecare ocazie care ne va intari abilitatea de a asculta!

” Pe cand vorbea el inca, iata ca i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Si din nor s-a auzit un glas, care zicea: Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea Mea: de El sa ascultati!” (Matei 17:5)

Fiecare dintre noi pretindem ca vrem sa-L auzim pe Dumnezeu vorbindu-ne. Unii dintre noi am vrea ca Dumnezeu sa ne vorbeasca despre lucrurile de zi cu zi, lucruri care ne deranjeaza, ne agaseaza sau care ne fac viata dificila. Realitatea este ca Dumnezeu a vorbit deja. Chiar a scos o carte. „Biblia” – este titlul ei. Cei mai multi dintre noi citim Biblia, dar Il ascultam noi pe Dumnezeu atunci cand citim? Sau atunci cand ne rugam? Il ascultam noi pe Dumnezeu, sau suntem nerabdatori ca Dumnezeu sa implineasca ceea ce noi ii cerem. Sau poate ca dorim sa Ii vorbim, dar nu ne preocupa de loc sa si ascultam. Poate ca daca L-am asculta mai mult pe Dumnezeu, am dori sa vorbim mai putin. El ne transmite mereu mesaje, in inima noastra. Trebuie sa ne straduim in mod continuu sa ne deschidem inima, pentru a putea primi mesajele. Intr-un loc mic si linistit al fiecarei zile, haideti sa ne deschidem „cea de-a treia ureche” , a inimii si a mintii noastre, catre Dumnezeu! Haideti sa ascultam mesajele Sale de iubire, pace, iertare, putere, har, tarie si incurajare curgand catre noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website