Poate ca am ajuns sa intelegem cat de incetosate au ajuns valorile noastre, inainte de a intra in recuperare. Dependenta de aprobarea celor din jur a fost modul nostru de a trai. Am oscilat adesea intre ceea ce credeam noi si ceea ce ar fi trebuit sa facem pentru a primi aprobarea persoanei, aprobare dupa care tanjeam atat de mult.

Programul celor 12 pasi a adus o mare diferenta in viata noastra. Rezervandu-ne doar un moment pentru a medita zilnic, putem actiona in concordanta cu noul nostru sistem de valori. Asta presupune sa ne intoarcem de la vechile noastre obiceiuri, dar o putem face. Si avem sprijinul prietenilor, care vor ca noi sa ne adoptam in totalitate acest nou sistem de valori.El face ca viata noastra sa fie mai simpla. Atunci cand ne vom confrunta cu o situatie care ne provoaca, vom face ceea ce este corect sa facem.

„De aceea va voi judeca pe fiecare dupa caile lui, casa a lui Israel, zice Domnul, Dumnezeu. ” (Ezechiel 18:30)

Atunci cand traim in puterea si taria lui Cristos, inima noastra este atinsa de cei din jur, atunci cand ei au o problema. Puternici fiind, inima noastra ii poate cauta pe cei in nevoi. Dar, ce se intampla atunci cand suntem slabi, si nevoile celor din jurul nostru ne ating? Ce se intampla atunci cand suntem slabi din pricina unei anumite situatii si ii vedem pe ceilalti fiind in propria lor situatie? In slabiciunea noastra, putem simti mila, anxietate si vina atunci cand ii vedem pe ceilalti intampinand o problema. Pentru noi crestinii, dilema este daca traim in putere sau traim in slabiciune inaintea lui Cristos. Ii putem ajuta cel mai bine pe ceilalti daca suntem puternici. Atunci cand suntem puternici, ii putem incuraja pe ceilalti sa fie puternici atunci cand se confrunta cu o problema. Dar, atunci cand suntem slabi, suntem mereu impiedicati atunci cand vrem sa-i ajutam pe cei din jur. Chiar ii putem slabi, in loc de a-i incuraja, ceea ce este cel mai rau. Cristos vrea ca noi sa fim plini de putere, nu lipsiti de putere. Atunci cand cei din jur au o problema, Cristos vrea ca noi sa vedem potentialul maretiei lor prin El, in loc sa simtim  mila, anxietate si vina din pricina problemelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website