Zilnic ne aflam in situatii care pot sfarsi in conflict. Felul in care ne controlam pe noi insine, in special gandurile noastre, contribuie la amorsarea sau la escaladarea conflictelor. Din fericire, noi avem abilitatea de a ne controla gandurile. Nu exista prea multe domenii din viata noastra pe care sa le putem controla cu incredere.

Impactul pe care gandurile noastre il pot avea asupra noastra si asupra altora, este extraordinar. Felul in care gandim despre oamenii pe care-i vom intalni in cursul zilei de astazi , va influenta felul in care ii vom trata. Si asta, va influenta felul in care ei ne vor trata pe noi. Felul in care noi ne percepem punctele forte si oportunitatile, va influenta realizarile din cariera noastra si atingerea telurilor pe care ni le-am propus. Asteptarile pe care le avem despre noi si despre ceilalti tind sa se implineasca, atata timp cat aceste asteptari nu vizeaza perfectiunea.

„Atunci Isus i-a zis: O, femeie, mare este credinta ta; facati-se cum voiesti. Si fiica ei s-a tamaduit chiar in ceasul acela.” (Matei 15:28)

Este mai bine sa te astepti la lucruri bune decat la lucruri rele, pentru ca daca te astepti la lucruri rele, mult mai des decat ne asteptam, vom primi lucruri rele. Este important felul in care ne construim realitatea, cand Satana ne trage in jos spre lucrurile rele. Ar trebui sa nu-i dam curs niciodata chemarii lui Satana de a-i urma calea. Trebuie sa luptam impotriva tendintelor de a astepta lucrurile rele, prin exersarea la maximum a stapanirii de sine si auto-disciplinei in gandurile si comportamentele noastre. Intodeauna este nevoie de maximum de efort din partea noastra pentru a depasi influentele celui rau de a ne astepta tot timpul la rau. Dar, fiecare dintre noi poate sa astepte binele. De exemplu, atunci cand ne asteptam sa fim vindecati, nu avem nimic de pierdut. Zilnic putem astepta binele, si putem continua sa asteptam binele pana cand vom gasi binele suprem in ceruri. O credinta mare asteapta binele, pentru ca fara credinta ni se poate intampla tot ceea ce este mai rau. Dar, sa astepti binele in iubire inseamna sa ai si rezultate bune. Aceasta asteptare genereaza putere spirituala si din aceasta putere spirituala vin si miracolele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website