Trebuie sa facem diferenta intre lipsa noastra de autoritate  si puterea care este a noastra.

Primul pas in recuperarea nostra este acceptarea lipsei de putere, a faptului ca suntem  neputinciosi, ca nu avem autoritate in orice situatie. Exista lucruri pe care pur si simplu nu le putem face, oricat de mult ne-am stradui. Printre ele se numara schimbarea altor persoane, rezolvarea problemelor lor si controlul comportamentului lor. Uneori simtim ca nu avem putere nici asupra noastra – ceea ce simtim sau ceea ce credem, sau efectele pe care o anumita situatie sau o anumita persoana le are asupra noastra.

Este important sa renuntam atunci cand stim ca nu avem putere intr-o situatie, dar este la fel de important sa ne umplem de puterea care este a noastra. Nu suntem prinsi in vre-o capcana. Nu suntem neajutorati. Poate ca uneori asa ne simtim, dar nu suntem. Il avem pe Dumnezeu de partea noastra si avem dreptul de a ne purta de grija in orice circumstante ne-am afla si in fata oricarei persoane. Echilibrul reprezentat de grija de noi insine se afla undeva la mijloc, intre controlul pe care-l exercitam asupra celor de langa noi si faptul ca le permitem sa ne controleze. Putem sa ne urmam calea pe acest drum de mijloc, cu blandete si asertivitate, dar cu increderea dreptului si responsabilitatii noastre.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Imi voi aminti ca pot avea grija de mine. Pot sa aleg si am dreptul sa aleg ceea ce este corect pentru mine, fara sa ma simt vinovata. Pot alege sa fiu importanta in viata mea si sa ma pretuiesc in ochii mei.

” Dar, Tu, Doamne, Tu esti scutul meu, Tu esti slava mea si Tu imi inalti capul! Eu strig cu glasul meu catre Domnul, si El imi raspunde din muntele Lui cel sfant.  Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu.” (Pslami 3:3-5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website