Sa simtim compasiunea pentru un prieten care sufera, este un mod de raspunde plin de iubire. Imblanzeste duritatea realitatii, atat pentru cel care sufera cat si pentru noi insine. Dar, incercarile noastre de a inlatura durerea nu sunt ceea ce ar trebui sa facem. Fiecare dintre noi se afla intr-o calatorie plina de experiente si oportunitati ce ne vor ajuta sa crestem si sa implinim planul lui Dumnezeu pentru noi. Ceea ce invatam din pasii dificili pe care ii facem, face parte din acest plan.

Nu este intodeauna usor sa delimitam exact compasiunea de incercarea noastra de a rezolva problema prietenului. Unii dintre noi avem o practica indelungata in a interveni in viata celorlalti. Dar, aceste incursiuni nu ne-au ajutat nici pe noi si nu i-au ajutat nici pe ei. Invatarea felului in care sa mentinem limite sanatoase intre noi si cei din jurul nostru este o parte din calatoria pe care o facem astazi. Exersand acest mod de a ne arata compasiunea, vom creste.

„Ci voi veti primi o putere, cand se va pogora Duhul Sfant peste voi, si-mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” (Fapte 1:8)

Este bine si este voia lui Dumnezeu sa ne gandim la cei din jurul nostru. Dar, nu este bine si nu este nici voia lui Dumnezeu sa fim preocupati si obsedati de cei din jurul nostru. Nu este bine sa fim atat de preocupati de ceilalti incat sa ne neglijam pe noi insine sau sa ne neglijam propria viata. Problema este ca, atunci cand ne gandim si vorbim prea mult despre ceilalti, adevaratele probleme din viata noastra, si uneori si din viata celorlalti, sunt ignorate. Dumnezeu vrea ca fiecare dintre noi sa fim grijulii si plini de compasiune unii fata de ceilalti. Dar, daca ne gandim prea mult si vorbim prea mult depsre altii, putem ramane secatuiti de energie. In loc de a fi preocupati de ceilalti, ar trebui sa fim doar un ajutor. Ar trebui sa mergem catre oameni pentru a-i ajuta si a-i inspira. Atunci cand devenim obsedati de problemele celorlalti, incepem sa ne desprindem de forta si puterea lui Dumnezeu din noi … aceeasi forta si putere pe care o folosim pentru a-i ajuta pe ceilalti. Iar forta si puterea din viata noastra ar trebui sa fie folosite pentru a marturisi dragostea lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website