Multi dintre noi incearca sa traiasca o viata „normala” , chiar daca cei pe care ii iubim continua sa fie dependenti activi. Rareori ne este usor sa  mergem la serviciu, sa rezolvam problemele casei si sa acordam o atentie plina de iubire celor pe care ii intalnim de-alungul unei zile, atunci cand suntem macinati de ingijorari legate de consumul celui drag.

Ajungand sa credem ca Dumnezeu vegheaza asupra fiecarei persoane, putem primi o usoara eliberare de ingrijorarile care ne apasa. Nu ii putem schimba pe ceilalti. Nu putem face ca partenerul de viata, un prieten sau un copil sa aleaga abstinenta. Nu putem controla nici una dintre actiunile pe care cei din jurul nostru le fac. Dar ii putem accepta asa cum sunt si putem decide sa controlam propriile noastre ganduri si actiuni.

Invatand sa-i acceptam, asa cum sunt ei, pe cei pe care ii iubim , vom invata sa-i acceptam si pe cei din jurul nostru asa cum sunt ei. Ce dar minunat!

„Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum v-o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” (Ioan 14:27)

Dumnezeu da fiecarei persoane puterea de a alege. Pentru multi oameni, alegerile pe care le au la indemana nu sunt intodeauna cele mai bune alegeri. Atunci cand cineva este sub presiune si este foarte grabit pentru ca simte ca nu are optiuni, Dumnezeu nu este binecuvantat si nici acea persoana nu este binecuvantata. Il gasim pe Dumnezeu in momentele  de pace si seninatate din viata noastra. Nu Il vom gasi pe Dumnezeu atunci cand suntem grabiti si sub presiune, indiferent de sursa si motivul presiunii.

In majoritatea situatiilor, sentimentele de graba si de presiune pot fi stopate prin petrecerea a doar catorva momente in rugaciune si meditatie in prezenta Domnului nostru. Aflarea pacii in Cristos nu este doar un rezultat la care ar trebui sa ne asteptam prin relatia cu El … aflarea pacii in Cristos ar trebui sa fie unul dintre scopurile noastre zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website