De ce nu se opreste din baut? Nu vede ca mizerie a ajuns viata lui? De cate ori ne-am pus aceste intrebari? Reusim sa intelegem doar intr-un mod gradual faptul ca dependentii nu au nici o putere asupra dependentei lor. Nici un dependent nu a dorit sa ajunga in aceasta situatie.

Acceptarea dependentei celui iubit este una dintre sarcinile noastre. Pasul 1 ne spune ca nu avem nici o putere, si chiar daca intelegem mental aceasta afirmatie, sensul ei este totusi mult mai subtil. De ce nu-i putem influenta sa se schimbe? Pare plin de bun simt acest lucru si ar putea sa le imbunatateasca substantial viata. Dar, invatam cu totii in intalnirile de grup, cat de limitata este puterea noastra asupra actiunilor celor din jur. Si invatam cat de mare este puterea noastra asupra actiunilor noastre. Invatam astfel ca fiecare dintre noi trebuie sa-si urmeze propria cale. Nu este usor, dar o putem face. Si altii au facut-o.

„Dumnezeu a zis lui Solomon: Fiindca dorinta aceasta este in inima ta, fiindca nu ceri nici bogatii, nici averi, nici slava, nici moartea vrajmasilor tai, nici chiar o viata lunga, ci ceri pentru tine intelepciune si pricepere ca sa judeci pe poporul Meu, peste care te-am pus sa domnesti, intelepciunea si priceperea iti sunt date. Iti voi da, pe deasupra, bogatii, averi si slava, cum n-a mai avut niciodata nici un imparat inaintea ta, si cum nici nu va mai avea dupa tine.” (2 Cronici 1:11-12)

Pentru ca mergem de unde suntem acolo unde vrem sa ajungem, trebuie sa ne cunoastem pe noi insine. Daca traim in ignoranta, indiferent de ce fel de ignoranta, drumul pe care ne aflam va duce la dezastru. Sa ne cunoastem pe noi insine, este o cunoastere plina de putere. Este puternica aceasta cunoastere pentru ca daca stim cine suntem vom putea incepe sa facem in noi schimbarile de care este nevoie, daca vrem sa facem acest lucru. Daca stim cine suntem, putem incepe sa ne inchinam lui Dumnezeu in onestitate. Daca stim cine suntem, putem incepe sa iubim cu onestitate. Puterea rugaciunii este eliberata atunci cand suntem in totalitate onesti  inaintea lui Dumnezeu. Puterea lui Dumnezeu se manifesta plenar atunci cand stam inaintea Lui in smerenie si onestitate totala. Atunci cand stim totul despre noi, vom ajunge sa sa stim ca Dumnezeu salasuieste in noi si ca ne iubeste. Atunci cand ne cunoastem pe noi insine, cand ne cunoastem paritile cu adevarat rele si partile glorioase din noi, suntem eliberati de lanturile ignorantei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website