Se pare ca in unele zile, tot ceea ce stim sa facem este sa dam celor din jurul nostru. Se poate sa ne daruim banii si timpul, facand curatenie dupa mizeria facuta de alcoolic, si totusi nu primim pentru asta nici un cuvant de apreciere. Poate ca intodeauna  dam prietenilor, incercand sa le rezolvam probleme, ascultandu-le povestile, si totusi se pare ca nu sunt niciodata disponibili pentru noi. Daca suntem intr-adevar folositi de cei din jurul nostru, haideti sa vedem cum de am ajuns aici si de ce suntem atat de implicati in vietile lor. De fapt, noi ce anume dam cu adevarat? Si ce anume asteptam in schimb?

O veche zicala spune ca ceea ce primim este direct proportional cu ceea ce dam. Daca dam ura, primim in schimb rautate. Furia primeste in schimb furie.

Iar incercarile noastre de a controla si manipula vor fi percepute ca atare. Suntem o carte deschisa. Le dam celor din jurul nostru ceea ce se afla de fapt in inima noastra.

Daca luam decizia de a-i iubi pe oameni, vom fi mult mai apti pentru aceasta iubire. Iar lectia noastra este urmatoarea: a darui iubire inseamna a-i lasa pe cei carora „le purtam de grija” sa aiba parte, pe cont propriu, de reusite si esecuri.

„Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.” (Ioan 13:35)

Adesea, cea mai grea lectie pe care noi oamenii o invatam, este lectia iubirii. Nu fiecare dinre noi s-a nascut si a crescut intr-un mediu in care am fost invatati cum sa iubim. Unii oameni nu intalnesc niciodata iubirea de-a lungul vietii lor. Oameni se nasc, traiesc si mor in aceasta lume, fara sa fi cunoscut iubirea. Pentru atatia oameni s-au nascut in lume si nu au intalnit niciodata iubirea … de aceea Cristos este atat de important pentru omenire si pentru noi insine. Atunci cand noi, sau oricine din lumea aceasta Il vede pe Cristos, putem spune „In Cristos, vad iubirea”. Fiecare dintre noi este imperfect, si din acest motiv, adesea nu stim cum sa iubim sau nu stim ce anume este iubirea. Nu experimentam iubirea suficient de mult. Pentru ca suntem cu totii imperfecti, putem privi la Cristos, si putem vedea si cunoaste iubirea. In Cristos, avem pe cineva care ne iubeste total, neconditionat si o persoana care a facut sacrificiul suprem pentru ca noi sa avem viata vesnica. Cu siguranta, in Cristos vedeam iubirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website