Nu exsita doi oameni care sa reactioneze la fel atunci cand se afla intr-o situatie similara. Unii dintre noi suntem foarte sensibili, si ne ranim usor sentimentele, in vreme ce un prieten bun se poate sa nu fie deranjat aproape de loc de aceeasi experienta. Probabil ca pentru noi este o revelatie faptul ca nu trebuie sa luam prea in serios toate situatiile. Putem alege sa lasam multe dintre situatii sa plece, fara a lasa urmari, considerand ca nu reprezinta pentru noi ceva din care am putea invata ceva.

Unele situatii ne vor indurera dar, sa simtim durerea si sa suferim in exces, sunt doua lucruri diferite. Am putea incepe sa devenim mai constienti de  raspunsurile pe care le dam diferitelor situatii in care ne aflam. Putem ajunge pana in punctul in care sa apreciem in ce fel,  fiecare situatie prin care trecem, contribuie la calatoria planuita de Dumnezeu pentru noi. Cand devenim constienti de felul in care raspundem, putem face un pas inapoi si privi tot ceea ce se intampla cu noi. Astfel, vom avea o perspectiva mai sanatoasa asupra lucrurilor.

„Cel neprihanit uraste cuvintele mincinoase, dar cel rau se face urat si se acopera de rusine. ” (Proverbe 13:5)

Este dificil sa confruntam si sa spunem adevarul despre noi insine sau despre viata noastra. Sa ne spunem noua adevarul este un lucru dificil, pentru ca daca facem acest lucru, se poate sa trebuiasca sa ne spunem anumite lucruri pe care nu vrem sa le auzim. Spunerea adevarului poate fi dificila, pentru ca adevarul poate rani. Adesea, a trai o minciuna pare sa fie mai usor decat sa punem adevarul. Dar, daca traim in minciuna este ca si cum am trai intr-o inchisoare. Spunand adevarul, chiar si cel mai urat si mai dureros adevar, ajungem pe o cale care ne elibereaza. Pentru ca viata este adesea plina de durere si intuneric, se poate ca daca spunem adevarul sa strangem si mai multa durere. Este de asemenea foarte dificil sa admitem ca suntem neajutorati in fata durerii. O parte din durerea si intunericul din viata noastra este rezultatul pacatului nostru. Sa admitem ca noi am cauzat o parte din durerea si intunericul din viata noastra si a altora, este ceva ce greu putem indura. Ca urmare, preferam sa ne mintim decat sa ne spunem adevarul. Dar, exista un maret si glorios rezultat al afirmarii adevarului despre viata noastra. Atunci cand incetam sa ne mai mintim, ne eliberam din inchisoare. Atunci cand ne recunoastem adevarul, suntem eliberati din inchisoarea minciunilor noastre, eliberati din inchisoarea vinovatiei noastre si eliberati din lanturile negarii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website