Este modul nostru omenesc de a gandi ca noi stim totul, iar cei din jur au nevoie sa fie luminati. Multe certuri inutile isi fac loc. Cu cat ne familiarizam mai mult cu acest program in 12 pasi, cu atat incepem sa intelegem mai mult ca si ceilalti au dreptul la propria lor opinie. Sa ne impartasim punctul de vedere, este un lucru; sa incercam sa il impunem cu forta celor din jur, este cu totul altceva!

De cand ne-am alaturat acestui grup, ni s-au descoperit atat de multe unelte noi, iar unul dintre ele este sa pastram gandurile si opiniile, cele mai putin pline de iubire, pentru noi insine. Aceasta unealta a avut un impact foarte important. Schimba felul in care suntem perceputi. Si, chiar mai important, schimba modul in care ii percepem pe ceilalti. Daca privim prin ochi plini de iubire, si daca spunem cuvinte care reflecta acea privire, fiecare moment al vietii noastre se va schimba.

„El ne-a izbavit de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in Imparatia Fiului dragostei Lui” (Coloseni 1:13)

Multi dintre noi putem merge sau putem conduce masina dinr-un loc in altul dar, intr-un context mai larg, cel al vietii noastre, putem fi adesea impiedicati de circumstante nesanatoase, dependente sau atasamente. Putem gasi libertatea din intunericul care ne tine prizonieri. Putem gasi libertatea prin confruntarea deplina a adevarului, indiferent unde ne va conduce acest adevar si indiferent care ar putea fi acel adevar. In adevar gasim libertate. Ne eliberam de trecutul nostru numai in masura in care suntem dispusi sa gasim libertatea de a ne schimba ,din cine suntem noi acum , in cine vrea Cristos sa fim. Ne gasim libertatea atunci cand ne aducem aminte ca sunte iertati in harul si iubirea lui Cristos. Ne gasim libertatea cand predam tot ceea ce suntem noi lui Cristos, care ne asteapta plin de rabdare in fiecare zi. Oamenii prinsi in  randuielile lumii nu vor crede ca crestinii si-au gasit libertatea pentru ca ei si-au mutat privirile si atentia de la caile lumii la calea lui Cristos. Ca si crestini, am ales sa mergem pe cararea ingusta, in loc de a pasi pe cea larga. La suprafata, cararea mai larga pare mai libera. Avand posibilitatea sa traim o viata pacatoasa, se pare ca avem mult mai multa libertate de a alege. Dar, daca privim dincolo de suprafata acestei aparente libertati, vedem o viata plina de durere, dureri de inima, greseli, singuratate si un nivel de imprizonierat pe care nici unul dintre noi nu l-am fi dorit, daca am fi putut vedea consecintele actiunilor noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website