In momentul in care am intrat in programul celor 12 pasi, aveam deja obiceiuri si credinte inradacinate. Familia noastra, cea din care provenim, ne-a invatat cum anume sa interpretam anumite experiente. Prietenii ne-au complimentat pentru valorile noastre, sau pentru lipsa lor. Prin urmare, aveam deja pus la punct un stoc de raspunsuri pentru multe situatii in care ne-am afla. Nu ne-am gandit prea mult sau prea intens la ceea ce faceam. Din nefericire, am facut foarte multe greseli.

Acum invatam din aceste greseli, si incet ne dezvoltam un nou sistem de raspunsuri la situatii. Invatam cum sa ascultam mai mult, in loc de a ne rusina sau a incerca sa controlam. Invatam cum sa-i lasam pe cei din jur sa ia propriile lor decizii. Sa cerem si sa acceptam ajutorul celor din grupul de sprijin, este un mare pas pentru noi. Invatam un nou set de valori si o noua intelegere a cine suntem noi in realitate. Si incercam zilnic sa-i supunem lui Dumnezeu viata si vointa noastra.

Procesul schimbarii noastre va fi unul lung, dar nu se cere perfectiunea. Tot ceea ce este necesar, este sa facem cate un pas marunt in fiecare zi.

„Stiu, in adevar, ca nimic bun nu locuieste in mine, adica in firea mea pamanteasca, pentru ca, ce-i drept, am vointa sa fac binele, dar n-am puterea sa-l fac.” (Romani 7:18)

Atunci cand suntem sinceri, viata noastra este plina pana la revarsare. Atunci  cand traim in adevar si ne spunem noua insine doar adevarul, viata noastra este complet libera. Suntem pe deplin eliberati atunci cand ne nagajam in confruntari pline de semnificatie cu noi insine .

Vom izbandi mai mult in fiecare zi, atunci cand ne recunoastem limitarile. Atunci cand ne recunoastem propria slabiciune, vom implini mult mai mult din destinul nostru in Cristos. Dorinta noastra de a fi mai mult si de a fi mai buni nu este suficienta, pentru ca numai dorinta in sine nu ne duce prea departe.  Daca aceasta dorinta este insotita de onestitate, de o viata traita in adevar, de abilitatea de a ne angaja in confruntari cu noi insine si de acceptarea slabiciunilor noastre, doar atunci ea ne va ridica. Toate aceste calitati superioare sunt necesare in viata noastra, daca vrem sa ne intoarcem de la natura noastra pacatoasa. Ele ne conduc spre rezultate superioare si nu ne vor permite sa gasim scuze, nu ne vor permite sa ne vaitam si nu ne vor permite sa ne plangem de circumstante. Aceste abilitati superioare vor declansa in noi o viata plina de actiune pentru Cristos … si zilnic devenim o persoana noua in Cristos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website