In fiecare zi intalnim oameni care emana o adanca stare de pace. Ne intrebam cum anume au obtinut-o. Daca ii privim de-aproape, vedem ca sunt persoane foarte tolerante. Nu ii deranjeaza divergentele de opinii, nu sunt preocupati de decizii care nu ii afecteaza, nu sunt interesati sa controleze circumstantele in care se afla ceilati. Ei sunt atat de diferiti de noi.

De ce vrem noi sa controlam totul? Asta ne produce aproape intodeauna conflicte, si totusi noi spunem ca ne dorim pacea. Sa-i lasam pe ceilati sa-si urmeze calea si sa nu incercam sa-i facem sa merga pe calea impusa de noi, nu arata ca ne pasa mai putin de ei, dar credem noi oare acest lucru cu adevarat? Probabil ca nu, si atunci ne impunem voia noastra.

Traind alaturi de cineva care se lupta cu agonia dependentei, avem la dispozitie mult prea multe ocazii de a ne impune voia. Dar, zilele vor fi altfel masurate, daca ne vom decide sa alegem pacea in locul controlului.

„Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu”. (Matei 5:9)

Pacea este pretioasa. Pacea din sufletele noastre, pacea din familiile noastre, pacea din comunitatile noastre, la locul nostru de munca, in oras, pacea in tara si in lume este ceea ce doreste si ceea ce vrea Dumnezeu. Atunci cand ne-am nascut, firea noastra naturala ne indemna la un permanent razboi. Tine de conditia fireasca a omului de a fi in razboi cu Dumnezeu, cu ceilalti si cu noi insine. Razboiul, in oricare dintre formele sale, este iadul care a invadat vietile nosatre. Satana doreste razboiul. Dumnezeu doreste pacea.Putem face pace prin predarea in mainile lui Cristos  a tot ceea ce avem si a tot ceea ce suntem. Razboiul exista in lume pentru ca Satana isi exercita influenta, facandu-ne egoisti. Cu cat devenim mai egoisti, cu atat mai multe razboaie vom duce in viata de zi cu zi. Atunci cand ne intoarcem spre Cristos, vietile noastre nu ne mai apartin. Dorintele egoiste incep sa dispara. Pentru ca vietile noastre nu vor mai fi centrate pe ceea ce vrem noi, ci pe ceea ce vrea Cristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website