Daca ceilalti nu au fost prezenti ca sa ne ajute cand am inceput sa mergem la intalnirile de grup pentru codependenti, noi continuam sa ne ducem vechile batalii: facem pentru cei iubiti ceea ce ar fi trebuit sa faca ei insisi pentru ei; i-am invinovatit pentru ca nu inceteaza consumul; ne-am ingrijorat in continuare, gandindu-ne cum sa-i schimbam; ne ingrijoram pentru comportamentul lor si pentru ce vor spune si vor gandi ceilalti.

Intelegerea si confortul pe care le-am gasit  in cadrul programului, ne-au usurat foarte mult din poverile pe care le duceam. Stiind ca nu suntem singuri, ca si ceilalti au trecut prin experiente similare, a fost primul moment de eliberare pe care l-am simtit in ani de zile.

„Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi”. (1 Petru 1:3-4)

Nu ar fi grozav sa scapi de tine cel vechi, de aceleasi lucruri vechi? Nu ar fi grozav sa primesti o noua viata? Cea mai mare veste pentru acest mileniu, si a celor doua milenii care au trecut, este ca tu poti avea o viata noua. Poti avea teluri noi si si o viata noua in care toate lucrurile sunt facute noi. Vei putea conduce aceeasi veche masina a ta, dar avand o viata noua in tine; masina poate fi cea veche, dar tu vei fi nou. Ai putea lucra la acelasi loc de munca vechi, sau sa mergi la ceeasi veche scoala sau sa faci aceleasi lucruri vechi in fiecare zi. Dar, cand devii o persoana noua in interiorul vechiului tau trup, toate lucrurile devin noi. Acceptarea lui Cristos creeaza o lume noua in interiorul tau, pentru ca vei vedea lumea cu ochi noi. Creierul tau vede aceleasi lucruri vechi, dar duhul tau este nou. Iar cand duhul tau este nou, viata ta este plina de o speranta vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website