Avem acum principii dupa care sa ne calauzim, iar aceste principii dau vietii noastre o noua semnificatie. Am facut din ele unitatea de masura pentru actiunile si telurile noastre, iar acest lucru ne da putere. Nu mai trebuie sa fim asemenea celorlati din cauza  ca nu stim sigur cine suntem noi. Cu fiecare zi ce trece, ne cunoastem putin mai mult.

De exemplu, acum stim  ca este mult mai bine sa fim onesti cu cei din jurul nostru, decat sa mintim sau sa ciuntim adevarul. Minciuna ne-a facut sa privim mereu peste umar. Acum, afandu-ne in zilele noastre mai bune, traim in onestitate, si facem acest lucru renuntand la a controla totul, lasandu-i pe cei din jur sa ia propriile lor decizii (chiar si atunci cand suntem siguri ca decizia lor este gresita) si lasandu-L pe Dumnezeu sa fie raspunzator de toate  rezultatele.

Vietile noastre sunt acum mai simple. Si ne putem pastra pacea in fiecare situatie, avand la dispozitie principiile programului in 12 pasi, pe care ne putem conta.

„daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu  se va smeri, se va ruga, si va cauta Fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2 Cronici 7:14)

Este voia lui Dumnezeu sa ne ajutam unii pe altii. Dar, nu este voia lui Dumnezeu sa-i ajutam pe cei din jurul nostru sa-si traiasca propria lor viata, daca facem acest lucru din slabiciunea noastra. In plus, nu este voia lui Dumnezeu sa ne diminuam propriile vieti pentru ca nu suntem suficient de puternici ca sa ne traim viata din plin. Daca ne diminuam viata pentru ca ne simtim slabi si lipsiti de putere, in aceasta situatie slabiciunea din viata noastra nu-L va glorifica niciodata pe Dumnezeu. Smerenia inaintea lui Dumnezeu poate fi aplicata doar daca suntem suficient de puternici ca sa ne smerim. Sa-i ajutam pe cei din jur sa-si traiasca propria viata pentru ca suntem prea slabi sa ne traim propria viata, nu-I va aduce niciodata glorie lui Dumnezeu. Lupta noastra este sa fim puternici pentru Domnul nostru. Iar noi ne putem trai viata in puterea pe care Dumnezeu ne-o da noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website