Avem cu totii nevoie sa ajungem in punctul in care sa luam o decizie profunda: aceea de a  cere ajutor. Am trait destul in izolare, numai cu problema noastra. Multora dintre noi ne-a fost teama sa-i lasam pe cei din jurul nostru sa stie cum este, de fapt, viata noastra. Este asa o mare usurare sa invatam ca luptele noastre si rusinea pot fi gestionate, ca atat de multa lume a trait exact aceleasi experiente, unii avand experiente chiar mai dramatice decat ale noastre.

Dupa ce am izolati o vreme atat de lunga, este dificil sa avem repede incredere in ceilalti. Dar, cu rabdare, ascultand si istorisirile celor care au trecut prin aceleasi situatii, ne-au aratat ca secretul nostru este in siguranta alaturi de ei. Noi toti avem astfel de secrete. Fiecare dintre noi are de castigat din vulnerabilitatea celorlalti.

Odata ce ne-am decis sa acceptam ajutor si reflectam la lucrurile bune care au urmat acestei decizii, devine destul de usor sa facem si alte lucruri. Grupul de sprijin si programul celor 12 pasi ne ajuta sa auzim clar si sa vedem clar, oridecate ori ajungem in stari de confuzie. Nu vom mai trai niciodata izolati.

„Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii.” (Proverbe 4:23)

Viata noastre izvoraste din inima noastra. Atunci cand spunem „s-a uscat inima in mine” spunem de fapt ca ne-am pierdut setea noastra de viata. Este extrem de important sa ne pazim inimile de fortele intunericului si intunericul lumii acesteia, pentru ca traim sau murim dupa cum inima noastra este vie sau uscata. Sursa vietii noastre sa afla in inima noastra. Mantuitorul nostru, Domnul nostru Isus, locuieste in inima noastra.

Pentru ca sa avem viata din abundenta, trebuie sa ne pazim inimile. Trebuie sa le pazim impotriva uscaciunilor, tristetii si amaraciunii. Atunci cand experimentam toate acestea, putem sa ne pazim inima petrecand ore de rugaciune  catre Domnul nostru Isus, dandu-i Lui toate poverile, grijile si durerile. Ne putem elibera de toate acestea, multumindu-i lui Dumnezeu pentru binecuvantarile Sale. Iar Dumnezeu vrea ca noi sa fim liberi de uscaciunea inimii, tristete si amaraciune. Voia Sa este ca noi sa traim in bucurie, pazindu-ne inima prin enumararea binecuvantarilor pe care le primim in fiecare zi. Atunci cand viata ni se usuca, trebuie doar sa ne uitam in inima noastra, cautandu-l pe Cristos care locuieste acolo, iar el va aduce apa din fantana apei vii, si ne va improspata si ne va da o noua viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website