Cine nu se simte niciodata vinovat? Sigur, nimeni dintre cei pe care ii cunoastem nu este fara pata. Este omeneste sa gresim si sa-i ranim pe cei din jurul nostru. In unele situatii, i-am ranit chiar cu buna stiinta.  Nu putem intoarce trecutul. Ce este facut este facut. Dar, ne putem elibera de umbrele trecutului care apasa asupra vietii noastre, daca vom folosi uneltele pe care ni le pune la dispozitie acest program.

Primul pas in a ne elibera de sentimentul apasator al vinovatiei, este sa admitem ca unele dintre lucrurile pe care le-am facut au fost gresite. Al doilea pas este mai dificil. Trebuie sa recunoastem acel lucru pe care l-am facut gresit, in fata acelei persoane pe care am ranit-o si sa-i cerem iertare. Ne va fi mai usor daca ne amintim sa-l luam cu noi pe Dumnezeu.

De este nevoie sa facem aceste lucruri? Atata timp cat avem rani in relatiile noastre, nu vom putea sa vedem toate posibilitatile de schimbare si de crestere care ni se semnalizeaza astazi. Vina noastra ne tine intepeniti in trecut, dar prezentul este acela care ne promite fericirea pe care ne-o dorim.

„Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Oricine crede in El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu”. (Ioan 3:17-18)

Cristos nu aproba gandurile pacatoase si comportamentul pacatos.

Lui Cristos nu-i plac gandurile si comportamentele pacatoase.

Cristos nu vrea comportament pacatos.

Cristo detesta comportamentul pacatos.

Chiar daca Cristos nu aproba, nu-I place, nu vrea si detesta comportamentul pacatos, El tot ne iarta. In urma iertarii, El nu ne da o licenta pentru pacat. Cand Isus ne iarta si noi  acceptam cu adevarat iubirea Lui iertatoare,  in smerenie si cainta, nu vom  mai dori sa pacatuim din nou. Iubirea iertatoare a lui Isus nu este un fel de stergere temporara a  pacatului nostru,  pentru ca noi sa ne simtim bine si apoi sa pacatuim din nou. Ci este menita sa ne schimbe si sa ne faca sa ne intoarcem pentru totdeauna de la orice gand pacatos si orice fapta pacatoasa. Cand acceptam in totalitate iubirea plina de iertare a lui Cristos, nu mai suntem prizonierii vinovatiei si rusinii. Isus vrea ca noi sa fim eliberati din inchisoarea unui trecut pacatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website