Ascultam cum altii s-au descurcat in experiente ca ale noastre iar asta  ne poate pune pe ganduri: poate ca obiceiurile noastre vechi nu ne-au ajutat de loc. Mai aflam si faptul ca in grup gasim sprijinul de care avem nevoie pentru a ne descurca cu situatiile care apar.

Cu timpul vom aprecia si  lucrurile pe care le-am castigat prin impartasirea, cu cei de curand alaturati grupului,  a felului in care am supravietuit durerii, umilintelor, experientelor. La fel cum noi am primit sprijin si indrumare de la cei care erau deja in grup atunci cand noi ne-am alaturat, putem da sprijin si indrumare celor care sunt nou veniti in grup. Iar noua, ne reaminteste ca am avut puterea de a trece prin toate aceste lucruri. Iar aceasta reamintire, ne poate fi de folos atunci cand alte experiente vin peste noi.

Si El mi-a zis: ‘Harul meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita.’ Decim ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos sa ramana in mine. De aceea simt placere in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari, pentru Hristos; caci cand sunt slab, atunci sunt tare.” (2Corinteni 12:9-10)

Metodele pe care Dumnezeu le foloseste sunt uneori invelite in mister. Unora dintre noi , misterele lui Dumnezeu le da un motiv sa nu creada. Pentru altii, Cristos si sacrificiul Sau sunt lucruri acceptate, chiar daca nu inteleg misterul din spatele lor. Unul dintre cele mai mari mistere ale lui Dumnezeu si puterii Sale este felul in care transforma o infrangere in victorie si o slabiciune intr-un punct tare. Ideea transformarii unei slabiciuni in putere este impamantenita in chemarea lui Dumnezeu catre fiecare dintre noi, de a umbla in smerenie. Atunci cand suntem slabi si smeriti, ii dam voie lui Dumnezeu sa lucreze prin noi. Atunci cand suntem mandri si aroganti, Il tinem  pe Dumnezeu la distanta, in vreme ce noi mergem pe drumul nostru. In slabiciunea noastra suntem mult mai doritori de a-L asculta pe Dumnezeu cand ne vorbeste. Atunci cand suntem in putere dar aroganti, propriile noastre ganduri  si vocea noastra acopera voacea lui Dumnezeu. Cand noi crestinii ne confruntam cu greutati, primul loc in care ar trebui sa mergem, ca niste crestini adevarati, este inaintea Domnului nostru. Atunci cand mergem inaintea lui Dumnezeu, puterea Sa coboara asupra noastra. Chiar daca problema persista, suntem umpluti de putere prin iubirea lui Dumnezeu. Umpluti de putere prin iubirea lui Dumnezeu, devenim puternici in spiritul nostru, atunci cand trecem prin greutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website