Fortandu-i pe cei din jur sa ne accepte opiniile, sa traiasca conform regulilor noastre, nu am reusit sa traim o permanenta stare de fericire. Stiind ca ceilalti au resentimente legate de felul in care noi ne folosim puterea, victoria noastra s-a umbrit. Dar, noi ne impingem la extrem voia noastra si relatiile noastre sufera.

Am venit in grupul de sprijin pentru codependenti pentru ca relatiile noastre sunt incordate. Cu totii vrem relatii productive, relatii in care sa avem pace – asta inseamna ca vrem sa ne distram si sa ne relaxam impreuna cu familia. Dar, pentru a avea aceste momente mai des, trebuie sa invatam sa facem compromisuri atunci cand nu ne intelegem. Iar asta inseamna maturitate.

Cei 12 pasi ne pot ajuta sa ne maturizam. Este greu sa renuntam la aceste batalii inutile. Primii 3 pasi ai programului ne dau indrumarea necesara pentru a invata  sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne poarte bataliile.

„Insus Domnul pacii sa va dea todeauna pacea in orice fel. Domnul sa fie cu voi cu toti!” (2 Tesalonicei 3:16)

Daca nu ne infruntam teama si vina intr-un mod adevarat si onest, vom ajuge la dezastre emotionale, spirituale si fizice in viata noastra. Vom deveni niste oameni controlati de frica si de vinovatie care ii controleaza pe ceilalti. Dar, Dumnezeu ne poate ajuta sa infruntam teama si vina. El nu vrea ca noi sa traim in frica si vinovatie. Atunci cand traim in iubirea lui Dumnezeu, El va indeparta cu siguranta orice frica. Atunci cand renuntam la pacatele noastre si ne intoarcem la Dumnezeu, El ne spala vina si vom gasi pacea. Dintre toate avantajele pe care le avem aici pe pamant noi crestinii care ne-am  predat vietile lui Cristos, sa traim in pacea lui Dumnezeu este cel mai profund avantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website