Cu totii am trecut prin experienta umilintei. Poate ca partenerul de viata ne-a ridiculizat in public sau poate ca un parinte ne-a facut de rusine in fata prietenilor nostri. Sau poate ca seful ne-a criticat in fata colegilor de munca.

Totusi, noi am fi putut refuza ca egou-ul nostru sa fie ranit. Daca am fi stiut atunci lucrurile pe care le stim acum, am fi putut simti compasiune fata de cel care ne-a lovit  atunci. O persoana sanatoasa nu se lasa ranita de nici un alt suflet aflat in propriile lupta. Asta am aflat in grup.

Noi am invatat despre adevarata umilinta. A fi umil inseamna a te preda, a renunta la a schimba oamenii si circumstantele, a renunta la a impune voia noastra asupra celor din jur. Smerenia presupune sa fi  linistit, sa te odihnesti,  sa ai incredere ca Dumnezeu lucreaza si este prezent in orice situatie. Smerenia inseamna sa ai permanenta pace in interiorul tau.

„Dar , in schimb, ne da un har si mai mare. De aceea zice Scriptura: Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti.” (Iacov 4:6)

Atunci cand putem spune „Doamne, am nevoie in fiecare clipa de tine”, si chiar credem acest lucru, ne umplem de putere. Atunci cand putem traversa puntea dinspre mandrie, ego si egoism catre taramul smereniei, Dumnezeu ne va binecuvanta cu pace si multumire, imposbil de gasit printre activitatile lumesti. Felul in care Dumnezeu lucreaza este adesea un mister. Poate de aceea smerenia este atat de importanta pentru a deveni un adevarat copil al lui Dumnezeu , pentru ca daca nu ar fi fost misterul depre Dumnezeu, atunci ego-ul omenesc ar fi putu ajunge le El, si L-ar fi folosit pentru scopurile sale egoiste.

One thought on “Meditatii zilnice pentru codependenti – 15 aprilie 2010

  1. Umilinta am cunoscuto din pacate inca din copilarie ,si daca tot atunci cunosteam si intelesul cuvintului Smerenie vedeam altfel lucrurile.Dar acum am inceput sa invat adevarata Smerenie pentruca nu e usor sa fii smerit in lumea de astazi dar cu ajutorul lui Dumnezeu poti sa fii smerit.Totul e sa ai incredere in Dumnezeu pentruca EL te iubeste asa cum esti ,acceptate asa cum esti pentruca Dumnezeu te-a creat dupa asemanarea LUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website