Gandul ca nu aveam nevoie de ajutorul nimenui ne facea sa ne simtim puternici si mandri. Eram capabili, eram buni administratori, aveam toate raspunsurile. Nu este usor sa acceptam ca de fapt, prin tot acest comportament, ascundeam imensa noastra ne[putinta de a face fata situatiilor si nevoia noastra excesiva de a controla. Asteptarea noastra de a ne directiona viata prea multor oameni , a fost probabil modul nostru de a nega faptul ca ceilalti ar fi trebuit sa-si rezolve propriile probleme.

Ajutorul pentru rezolvarea problemelor poate aparea impachetat in diferite ambalaje. Sa cautam ajutor nu inseamna sa permitem altora sa ne forteze sa facem ceva ce noi nu vrem. Dar, ar putea sa demonstreze ca ne maturizam. Invatam ca doua capete sunt, in general, mai bune decat unul singur.Incepem sa credem ca dumnezeu ne poate indruma si ne poate calauzi, daca Ii dam voie sa faca acest lucru.

Nu mai suntem nevoiti sa ne descurcam singuri cu probleme noastre, daca vom cauta indrumarea plina de dragoste a prietenilor, a grupului de sprijin, calauzirea iubitoare a lui Dumnezeu. Adevaratul dar este ca ne vom simti din nou puternici, si vom sti de ce.

„eram orb si acum vad” (Ioan 9:25)

In haosul vietii noastre, din cauza stresului, problemelor si ingrijorarilor, ne este foarte usor sa ne ratacim. Dar, pentru ca ne iubeste, Dumnezeu ne va da calauzire atunci cand ne ratacim. Si atunci cand nu stim pe ce drum sa o apucam, cu blandete Dumnezeu ne va directiona inima ca sa alegem directia corecta. Atunci cand nu stim ce decizie sa lua, Dumnezeu va vorbi cu blandete inimii noastre si va pune in mintea noastra intelepciunea Sa. Pentru ca ne iubeste, Dumnezeu ne va darui vocea Sa limpede in intuneric si asa vom sti mereu ce este bine, ce este rau si ce ar trebui sa facem. Atunci cand telul sau misiunea noastra este umbrita de norii adversitatii, El va veni sa ne ajute sa definim limpede voia Sa. Iar voia Lui este ca intodeauna sa fim in siguranta si sa stim exact unde suntem. Este intodeauna voia lui Dumnezeu ca noi sa stim cum sa ajungem de acolo de unde suntem acolo unde El vrea ca noi sa fim. Adesea suntem pierduti pentru ca ne-am pierdut vederea si nu putem vedea. Dar, cu Cristos traind in noi, putem exclama ca am fost orbi odata, dar acum putem vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website