Conceptul renuntarii poate sa creeze confuzie in noi. Cand anume facem prea mult sau ne straduim prea mult sa controlam oamenii si circumstantele? Cand facem prea putin? Cand anume facem ceea ce este cel mai bine pentru noi? Care sunt si care nu sunt responsabilitatile noastre?

Aceste lucruri ne pot provoca chiar daca suntem in recuperare de zece ani sau numai de zece zile. Uneori, renuntam atat de mult incat ne neglijam pe noi insine si pe cei din jurul nostru. Alteori, putem trece linia dincolo de grija fata de noi insine, catre controlul exercitat asupra celorlalti si asupra circumstantelor.

Nu exista o carte de reguli. Dar, nu trebuie sa innebunim de cap; nu trebuie sa ne fie atat de teama. Nu trebuie sa fim perfecti in acest proces de recuperare. Daca simtim ca ar trebui sa facem un anumit lucru, il putem face. Daca simtim ca nu trebuie sa facem ceva, atunci nu trebuie sa facem.

Stabilirea limitelor sanatoase – a granitelor sanatoase – nu face parte dintr-un proces bine oranduit. Ne putem permite sa experimentam,  sa facem greseli, sa invatam, sa crestem.

Putem sta de vorba cu oamenii, putem pune intrebari si sa ne punem intrebari. Daca exista ceva ce trebuie sa invatam, va iesi la iveala. Lectiile nu dispar. Daca nu avem suficienta grija de noi, ne putem da seama. Daca controlam prea mult, vom intelege si acest lucru, in timp ce crestem.

Lucrurile toate vor deveni limpezi la un moment dat.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Voi incerca sa fac numai acele lucruri care se cuvine a fi facute. La celelalte voi renunta. Ma voi stradui sa gasesc un echilibru intre responsabilitatea fata de mine-insami, responsabilitatea pe care o am fata de ceilalti si lucrurile la care trebuie sa renunt.

” Multi zic: „Cine ne va arata fericirea?” Eu insa zic: „Fa sa rasara peste noi lumina fetei Tale, Doamne!”. Tu-mi dai mai multa bucurie in inima mea, decat au ei cand li se inmulteste rodul graului si al vinului.  Eu ma culc si adorm in pace, caci numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea.” (Psalmi 4:6-8)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website