Daca ar fi sa ma asez intr-un colt linistit si sa privesc inapoi la viata mea tulburata, ca si cum as examina viata altcuiva sau as citi despre ea intr-o carte, cum mi s-ar parea? Stiu ca pot face asta doar pazindu-ma de orice auto-justificare, privind faptele cu sinceritate. Am spus sau am facut lucruri cu ura, manie sau disperare, astfel ca situatia s-a inrautatit? Sunt lucruri pe care mi le amintesc cu regrete? Invatam doar din experienta si doar daca ne hotaram sa nu repetam greselile trecutului.

Ce sa ne amintim astazi?

Nu voi cadea si eu in capcana alcoolicului de a pedepsi pentru a-si diminua vinovatia. Nu ma voi caina si nu ma voi plange pentru ca asta nu ma ajuta sa trec peste necazurile in care suntem prinsi. Voi incerca din rasputeri sa fac fata zi de zi dificultatilor, amintindu-mi mereu ca fac asta pentru binele meu.

„Domnul, Dumnezeul nostru, ne-a vorbit la Horeb, zicand: „Ati locuit destula vreme pe muntele acesta. Intoarceti-va si plecati; duceti-va la muntele amoritilor” (Deuteronom 1:6-7)

Avem puterea de a ne schimba. Dar, avand aceasta putere in noi, nu inseamna ne vom si schimba. Avand aceasta putere de a ne schimba, nu inseamn ca ne vom si schimba.  Stancile, muntii, marile campii ale Pamantului se mai schimba, da nu fac acest lucru din propria lor vointa. Numai noi oamenii avem puterea de a schimba felul in care suntem si cine suntem. Dumnezeu ne-a dat darul liberului arbitru, pentru ca sa putem crede si sa avansam in inima noastra, in gandurile noastre si in viata noastra. Puterea noastra de a ne schimba si de a ne pocai, ne da posibilitatea sa ne intoarcem de la o viata imbolnavita de pacat. Puterea noastra de a ne schimba ne permitem sa schimbam viata noastra plina de pacate intr-o viata noua si sfanta. Speranta din viata noastra depinde de abilitatea noastra de a ne intoarce dinspre intunericul din noi. Atunci cand ne intoarcem sau ne schimbam, ne intoarcem catre Lumina Mantuitorului nostru Isus Cristos … Mantuitorul nostru, care a murit pentru fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website