Atunci cand devenim agitati sau speriati de comportamentul celui pe care il iubim, permitem gandurilor nesanatoase sa ne conduca viata. Unii dintre noi facem acest lucru in mod regulat. Si poate gasim si scuze spunandu-ne „Nu ma pot abtine sa gandesc astfel.” Dar, acest lucru este departe de adevar.

Programul celor 12 pasi ne ajuta sa intelegem care sunt lucrurile si situatiile asupra carora nu avem nici o putere. Pasul 4 si pasul 5 ne arata clar asupra caror lucruri nu suntem fara putere. Iar in capatul listei se afla gandurile si sentimentele. Noi ne putem cultiva orice fel de ganduri vrem noi. Emotiile noastre sunt cele pe care le cream noi. Atunci cand ajungem sa intelegem si sa ne obisnuim cu aceasta idee, vom cunoaste o putere care ne va schimba vietile. Este posibil sa alegem sa simtim iubire chiar si in miezul celor mai dureroase situatii. Iar dupa ce am experimentat o vreme, nu vom mai dori sa ne intoarcem la vechiul mod de gandire.

„Caci, cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai întai sa-si faca socoteala cheltuielilor, ca sa vada daca are cu ce sa-l sfarseasca?” (Luca 14:28)

Rasa umana este unica pentru ca noi putem planui si gandi in avans. Putem visa, vizualiza si formula teluri pentru viitorul nostru. Putem vedea cu ochii minti lucruri care nu exista in prezent. Ce dar minunat ne-a dat Dumnezeu, sa fim in stare sa gandim in avans! Atunci cand facem acest lucru, putem vedea proiectia consecintelor actiunilor noastre.  Putem prezice ce anume se va intampla cu noi daca vom face anumite lucruri. Nu numai ca putem gandi in avans, dar putem actiona conform gandurilor noastre, conform viselor si formularilor din mintea noastra. Daca ne uitam la lume si intelegem felul in care ea se gaseste modelata astazi, ar trebui sa ne intrebam daca sunt suficient de multi oameni care gandesc in avans. Tot ceea ce gandim are consecinte. Atunci cand gandim ganduri pline de ura, despre cum sa facem raul in viitor, atunci razboiul este rezultatul acestor ganduri. Atunci cand gandim ganduri de iubire si bunatate, pacea domneste in noi si in lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website