Ne comparam mereu cu ceilalti si o facem in mod automat, fara sa ne dam seama de acest lucru decat arareori. Este modalitatea prin care noi masuram valoarea noastra. Probabil ca am fost crescuti sa vedem lumea fie simtindu-ne superiori, fie simtindu-ne inferiori … dar mai exista si o alta cale. Inavatam ca putem aprecia valoarea fiecaruia, onorand egalitatea dintre noi.

Practicand aceasta noua perceptie, pana cand devine un mod automat de a vedea lucrurile, ea va avea un impact profund in orice circumstanta a vietii noastre. Atunci cand ne simtim egali celorlalti nu vom mai fi intimidati de ei si nici nu ne vom mai stradui sa-i facem de rusine. Conflictul va disparea. Anxietatea va disparea. Atunci cand ii recunoastem pe ei si pe noi ca fiind valorosi, egali, necesari, membrii importanti ai societatii, vom descoperi o lume foarte diferita fata de cea pe care o cunosteam. Si vom simti pacea si bucuria care ne vizitau atat de rar.

„Dar Pavel si Barnaba le-au zis cu indrazneala: Cuvantul lui Dumnezeu trebuia vestit mai intai voua; dar fiindca voi nu l-ati primit, si singuri va judecati nevrednici de viata vesnica, iata ca ne intoarcem spre Neamuri.” (Fapte 14:46)

De prea multe ori trecem prin momente in care vrem sa dovedim celor din jur ca suntem suficient de buni. Ceea ce trebuie sa remarcam la acest mod de gandire este ca, atunci cand incercam sa dovedim ca suntem suficient de buni pentru ceilalti, nu se intampla ca in mod inerent sa simtim  ca avem valoare in relatia cu ceilalti. In ochii lui Cristos, odata ce ai venit la El, pocaindu-te si regretand lucrurile facute gresit, esti mai mult decat valoros. In ochii lui Cristos valorezi mai mult decat comorile universului. Cristos a murit pentru tine pentru ca El crede in valoarea ta, crede ca meriti … Ideea este ca nu trebuie sa dovedesti nimanui nimic. Din nefericire, putem sa ne petrecem o viata intreaga incercand sa dovedim ca suntem merituoasi cand de fapt am fost merituosi tot timpul. Inima si mintea noastra nu ar trebui sa fie concentrate asupra valorii pe care o avem in ochii celorlalti. Centru inimii si mintii noastre ar trebui sa fie umplut de dorinta de a implini voia si asteptarile lui Dumnezeu, si nu de dorinta de a demonstra ca suntem suficient de buni pentru ceilalti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website