Momentul de acum este tot ceea ce avem. Desigur, avem planuri si teluri, o viziune a zilei de maine. Dar singurul moment care este al nostru este momentul acesta. Singurul timp care ne apartine cu adevarat este timpul prezent.  Si este de-ajuns.

Ne putem curata mintea de resturile zilei de ieri. Ne putem curata mintea de fricile legate de ziua de maine. Putem fi prezenti, aici si acum. Putem fi disponibili pentru momentul de fata, pentru ziua de azi.  Pentru a putea trai din plin ziua de maine, trebuie sa fim pe deplin prezenti in ziua de azi.

Nu-ti fie teama, copila – sopteste o voce interioara.  Sa nu ai regrete.  Elibereaza-te de resentimente.  Lasa-Ma pe Mine sa-ti iau durerea. Tot ceea ce ai este momentul prezent. Stai linistita. Fii aici. Ai incredere.

Tot ceea ce avem este clipa de fata. Si este de-ajuns.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Nu stiu ce-mi va aduce ziua de maine. Iar ceea ce a fost ieri, nu mai pot schimba. Parerile de rau si anxietatile sunt energie consumata fara rost. Invat sa traiesc fiecare zi, pe rand. Asa, voi putea invata sa ma bucur de ceea ce  am … Si am multe lucruri pentru care ma pot bucura …

„Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu va ingrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei.” (Matei 6:33-34)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website