De ce irosesc eu timp pretios si energie incercand sa inteleg ce anume il face pe alcoolic sa bea, de ce nu se gandeste la familia lui, la obligatiile lui, la reputatia lui? Tot ce trebuie sa stiu e ca el sufera de o boala, alcoolismul, compulsia de a bea. De ce sa nu simt compasiune pentru el si boala lui daca sunt gata sa imi para rau pentru oamenii care sufera de alte boli? Ii invinovatesc pe acestia? Atunci de ce il invinovatesc pe el? Pot sa il vindec prin reprosuri? Pot sa patrund eu in inima lui si sa imi dau seama de adevarata natura a suferintei lui?

Ce sa ne amintim astazi?

Faptul ca eu sunt o sotie, un copil, un parinte sau un prieten al unui alcoolic nu imi da dreptul de a incerca sa il controlez. Pot doar sa inrautatesc situatia daca il tratez ca pe un copil obraznic si iresponsabil.

„Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos.” ( Efeseni 4:32 )

Ne putem pierde legatura cu Dumnezeu. Fiecare dintre noi poate  sfarsi prins in lume, prins in probleme, in dificultati, pana cand ajungem in situatia sa nu mai stim daca plecam sau venim. Ne putem pierde directia si obiectivele. Putem uita ca scopul vietii noastre este sa fim si sa lucram numai ca si copii ai lui Dumnezeu.

Telul vietii noastre ar trebui sa fie acela de a-l impiedica pe Satana prin iertare. Ar trebui sa fie mai degraba iubirea, decat ura. Telul vietii noastre ar trebui sa fie sa ducem afara, in intuneric, lumina lui Cristos. Desigur, este mult mai usor sa ducem afara in intuneric lumina lui Cristos decat sa stam in lumina Lui si sa nu marturisim niciodata prin felul in care traim. Satana vrea ca noi sa fim niste egoisti copilarosi si sa nu crestem si sa nu ne dezvoltam niciodata in iubirea si intelepciunea lui Dumnezeu. Dar, telul vietii noastre ar trebui sa fie sa ne ridicam deasupra oricarei dureri si deasupra oricarei probleme, fiind mai mari si mai buni in ochii lui Dumnezeu. Telul vietii noastre ar trebui sa fie sa crestem in fiecare zi, sa ne imbunatatim fiinta in fiecare zi, fiind maine mai mult decat astazi. Telul vietii noastre ar trebui sa fie sa traim pentru Dumnezeu. Sa-l avem pe Cristos, viu, traind in noi. Sa traim smeriti, ca si slujitori ai lui Cristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website