Cand am trecut pentru prima data pragul intalnirilor din cadrul programului in 12 pasi, ne-am intrebat cum se poate ca o adunare de oameni obisnuiti sa poata sa rezolve haosul din viata noastra. Noi am luat toate masurile care ne-au trecut prin minte – si nimic nu a functionat. Sotii inca mai beau, copiii sunt scapati de sub control si noi ne simtim neajutorati, poate chiar cu ganduri de sinucidere. Cum ar putea sa ne ajute oamenii astia? Din fericire am ramas, si un miracol mic-mic a iesit la lumina.

Este dificil de definit felul in care programul ajuta. Dar suntem cu totii de acord ca o face. Cu siguranta, ne este de ajutor faptul ca nu ne mai simtim izolati de ceilalti. Ne ajuta sa vedem ca si altii au trecut prin traume similare, si au supravietuit. De asemenea, ne ajuta sa facem cunostinta cu un Dumnezeu care ne iubeste, diferit de Dumnezeul cu care am crescut si care era un inversunat judecator. La fel de important este sa aflam, prin pasul patru si pasul cinci, cine suntem noi de fapt si care este contributia noastra la haosul din viata noastra.

Nu in ultimul rand, am invatat ca fiecare zi este o noua sansa de a trai conform noilor valori pe care le aflam din cadrul acestui program. Daca ieri am gresit si ne-am intors la comportamentul vechi, astazi putem incerca din nou sa devenim persoana care ar trebui sa fim.

„Nu va mintiti unii pe altii, intrcat v-ati dezbracat de omul cel vechi, cu faptele lui, si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut” (Coloseni 3:9-10)

Daca ne-am saturat de cum cum stau lucrurile, cu siguranta ne-am dorit o alta viata. Adesea, ne-am fi dorit sa putem schimba lucrurile. Dar, poate ca mai bine decat sa schimbam lucrurile, este sa ne schimbam pe noi insine, pentru ca  si daca reusim sa schimba lucrurile, asta este numai pentru o vreme si ele se intorc la locul lor. Chiar mai bine decat sa schimbam lucrurile sau sa ne schimbam pe noi, este sa capatam o viata noua sau un sine nou. Cu un sine nou, chiar si lucrurile vechi par a fi noi. Cand Il acceptam pe Cristos in inima si viata noastra, devenim o persoana noua. Avem un sine nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website