Multi dintre noi am trait in situatii in care nu era normal sa identificam, sa avem sau sa vorbim despre probleme. Negarea a devenit un mod de viata – modalitatea noastra de a face fata problemelor.

In recuperare, multi dintre noi continuam sa ne temem de probleme. Poate ca petrecem mai mult timp reactionand la probleme decat petrecem rezolvandu-le. Pierdem din vedere lucrul esential. Problemele fac parte din viata. La fel si solutiile.

Faptul ca avem o problema nu inseamna ca viata este oribila sau sumbra. Faptul ca o persoana are o problema, nu inseamna ca acea persoana are vreo deficienta.  Orice om are probleme carora trebuie sa le faca fata.

In recuperare invatam sa ne concentram pe rezolvarea problemelor noastre. Mai intai, ne asiguram ca problema este a noastra. Daca nu este  a noastra, atunci ceea ce avem de facut este sa stabilim niste limite. Apoi, incercam sa gasim cea mai buna solutie. Acest lucru poate insemna stabilirea unui tel, solicitarea ajutorului, adunarea de mai multe informatii, intrarea in actiune sau detasarea.

Recuperarea inseamna sa invatam cum sa facem fata problemelor si cum sa le rezolvam, stiind ca ele apar cu regularitate. Putem avea incredere in abilitatile noastre de a rezolva probleme, stiind ca nu suntem singuri. Faptul ca avem probleme nu inseamna ca Dumnezeu ne-a parasit. Unele fac parte din viata; pe altele trebuie sa le rezolvam noi , si in timpul acestui proces vom creste in directia in care este necesar sa crestem.

Invatam sa confruntam si sa rezolvam problemele zilei de azi. Nu ne ingrijoram anticipat pentru problemele zilei de maine, pentru ca atunci cand vor aparea vom sti sa le facem fata, vom avea resursele necesare sa le rezolvam.

Infruntand si rezolvand probleme – trecand prin probleme cu ajutorul lui Dumnezeu – inseamna ca traim si crestem si vom culege beneficiile acestei cresteri.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Nu voi putea creste daca nu voi incepe sa recunosc care sunt problemele cu care ma confrunt. Negarea lor ma va tine mereu in acest punct in care ma aflu si in care m-am saturat sa fiu. Fug de ele din slabiciune, dar Dumnezeu imi poate da puterea de care am nevoie pentru a le demasca si a le confrunta. Incepand de azi, imi voi dezvolta abilitatea de a rezolva probleme – rezolvandu-le.

„V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website