Noi oamenii avem mare nevoie de un tap ispasitor, de cineva pe care sa dam vina pentru dezamagirile noastre. „Daca nu ar fi facut asa ceva, asta nu s-ar fi intamplat” sau „De ce nu a facut ceea ce ma asteptam eu sa faca? E doar vina ei!”

Trebuie sa inteleg faptul ca de fiecare data cand simt ca ceva m-a ranit sau m-a ofensat, cel putin o parte din nefericirea mea se datoreaza felului in care am reactionat. De fapt, nu sunt chiar atat de usor de ranit, de circumstante sau de actiunile altor oameni, precum cred eu ca sunt. Multe dintre cele care mi se intampla sunt create de mine.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Daca sunt convinsa ca eu sunt „capitanul” sufletului meu, sunt mult mai dispusa sa accept ideea ca eu pot indeparta „nenorocul”, dezamagirile si alte probleme. Invinovatindu-i pe altii de ceea ce mi se intampla mie, raman intr-un punct spiritual mort. Nimeni nu poate sa-mi faca cu adevarat rau, decat eu insami.

” Binecuvanta, suflete, pe Domnul, si tot ce este in mine sa binecuvanteze Numele Lui cel sfant! Binecuvanta, suflete, pe Domnul si nu uita niciuna din binefacerile Lui!  El iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate bolile tale; El iti izbaveste viata din groapa, El te incununeaza cu bunatate si indurare; El iti satura de bunatati batranetea si te face sa intineresti iarasi ca vulturul. ” (Psalmul 103:1-5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website