Ne rugam pentru abstinenta alcoolicului, crezand ca acest lucru ne va rezolva problemele. Dar, asta este o iluzie. Abstinenta este doar primul pas in construirea unei vieti mai bune. Daca nu vom lucra amandoi la depasirea conflictelor emotionale dintre noi, ramanem in aceeasi situatie neschimbata. Necazurile noastre iau doar forme noi, pentru ca ele nu rezultau din alcoolism, ci din problemele de personalitate care au cauzat alcoolismul si din reactiile noastre irationale fata de acesta. Chiar si dupa ce alcoolicul a invins compulsia de a bea, trebuie sa-mi amintesc ca am multe de invatat in ceea ce priveste adaptarea la alcoolicul abstinent.

Ce sa-mi amintesc astazi?

Nu ma voi amagi, crezand ca abstinenta este singurul scop. Voi face fata fiecarei probleme cu care ma confrunt, cu ajutorul programului in 12 pasi, prin interactiunea iubitoare cu prietenii mei de la grupul de sprijin si prin calauzirea si puterea lui Dumnezeu.

” Asa vorbeste Domnul catre unsul Sau, catre Cirus, pe care-l tine de mana ca sa doboare neamurile inaintea lui si sa dezlege braul imparatilor, sa-i deschida portile, ca sa nu se mai inchida: „Eu voi merge inaintea ta, voi netezi drumurile muntoase, voi sfarama usile de arama si voi rupe zavoarele de fier. Iti voi da vistierii ascunse, bogatii ingropate, ca sa stii ca Eu sunt Domnul care te chem pe nume, Dumnezeul lui Israel”.” (Isaia 45:1-3)

Uneori ne gandim ca nu mai putem merge mai departe. Uneori ne gandim ca pur si simplu nu putem face toate lucurile pe care ar trebui sa le facem. Uneori suntem atat de impovarati si de incarcati incat nu mai stim care este drumul pe care ar trebui sa mergem. Atunci cand avem astfel de momente, Il putem invita pe Cristos in viata noastra si vom descoperi uimitoarea Sa putere.  Atunci cand Il invitam pe Isus sa ne atinga viata, harul si minunile lui Dumnezeu ne devin cunoscute.  In acelasi timp, Dumnezeu produce minuni si har  in interiorul nostu, alungand ingrijorarile. Atunci cand ne deschidem inima catre El, in timp ce ingenunchem la Crucea Lui, minunate si marete lucruri incep sa se intample. Cum face Dumnezeu lucuri mari si minunate in viata noastra, nu stim intodeauna. Mecanismul prin care Dumnezeu ne ridica poverile si pacatele de pe noi, face parte din tainele Lui pline de iubire.  Dumnezeu isi revarsa binecuvntarile peste noi, chiar daca noi nu avem intodeaun  toate raspunsurile. In fiecare zi in care incercam sa umblam pe calea pe care Dumnezeu a pregatit-o pentru noi, putem fi siguri ca El ne atinge viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website