Intram in conflicte cu ceilalti din cauza noastra, nu din cauza lor. Am putea sa iesim dintr-o situatie care este pe cale sa fiarba. Putem decide ca este mai important sa ne pastram pacea interioara decat sa impunem altcuiva voia noastra. Si putem alege sa cerem calauzirea lui Dumnezeu in fiecare situatie tensionata. Devine tot mai usor sa luam aceste decizii pe masura ce le punem in practica, dar putem incepe prin a renunta la a mai avea ultimul cuvant.

Foarte multi dintre noi am tinut prea mult sa avem dreptate. Poate ca ne gandim ca valoarea nostra depinde de faptul ca cei din jur sunt de acord sau nu cu opiniile noastre. Daca folosim cuvintele corecte, un argument cu adevarat bun, speram ca putem schimba parerile celor din jur. Uneori am avut succes. Si asta, din nefericire, ne determina sa vrem sa impunem vointa noastra si cu alte ocazii.

Pentru noi este o mare schimbare sa decidem ca fiecare are dreptul la propriile sale opinii. Si putem accepta mai usor aceasta schimbare, daca vom ajunge la intelegerea ca drumul pe care fiecare dintre noi trebuie sa-l strabatem este unic. Calatoria fiecaruia dintre noi este unica si personala.

„Caci acolo unde este pizma si duh de cearta, este tulburare si tot felul de fapte rele.” (Iacov 3:16)

Daca te-ai putea aseza langa Cristos la marginea lumii, privind la toate lucrurile …

Iar El s-ar intoarce spre tine si te-ar intreba ” Ce vrei tu cu adevarat in viata ta?” …

Ce I-ai raspunde? Ce vrei tu pentru viata ta?

Vrei ca nevoile sa-ti implinite?

Vrei sa fi servit?

Vrei putere?

Vrei recunoastere?

Vrei ca lumea sa se plece inaintea ta?

In momentele noastre pacatoase, se poate sa spunem prea des „Da, imi doresc unele din aceste lucruri intunecate”. Dar, stand in lumina si iubirea lui Cristos, ce anume ne dorim? Haideti sa ne gandim bine la acest lucru. Daca   Creatorul, Atotsuficientul, Atotputernicul Dumnezeu este cel care ne intreaba ce anume vrem cu adevarat in viata, iar noi stim pe deplin ca El este cel care ne pune aceasta intrebare, ce anume I-am raspunde?

In acele momente din viata noastra, in momentele in care ne macinam si totul pare mohorat si noi ne ratacim, ce anume ne dorim cu adevarat?

Daca vrem iubirea Lui …

Daca vrem pacea Lui …

Daca vrem tandretea Lui …

Daca vrem afectiunea Lui …

Daca vrem scopul Lui …

Daca vrem lucrarea Lui …

Daca ne dorim cu adevarat toate aceste lucruri, ele sunt deja in viata noastra  daca Il avem pe Cristos locuind in noi …


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website