Invatam in grupul de sprijin ca o privire franca, onesta, asupra modului in car ne ocupam de situatia alcoolicului ne poate arata ca suntem in posesia unei serii intregi de arme ucigase. Ele sunt aceleasi arme folosite de multe sotii: indignarea exprimata cu o voce stridenta; cicaleala; lacrimile; isteria; auotindreptatirea si multe altele.Ele ucid dorinta alcoolcului de a gasi un mod mai bun de a trai. Ele ucid iubirea si respectul. Ele distrug alcoolicul prin sporirea deja insuportabilei lui vinovatii. Si ele ne distrug si pe noi, cele care folosim aceste arme.

 
 Ce sa imi amintesc astazi?
 
Voi incerca sa inlatur din viata mea si din mintea mea, toate instrumentele de distrugere pe care le-am folosit. Stiu ca ele nu pot face nimic pentru a imbunatati situatia. Ma voi stradui sa invat un set nou de instrumente: toleranta, bunatatea, rabdarea, politetea, iubirea, umorul – si hotararea ferma de a face tot ce este necesar pentru a imi imbunatati viata.

„Cei izbaviti de Domnul se vor intoarce si vor merge spre Sion cu cantece de biruinta. O bucurie vesnica le va incununa capul, veselia si bucuria ii vor apuca, iar durerea si gemetele vor fugi!” (Isaia 35:10)

In durere, suferim pentru ceea ce ne-a fost luat. Pentru ceea ce s-a pierdut. In durere, tanjim sa schimbam ceea ce nu putem schimba. Tanjim sa facem lucrurile asa cum erau inainte. Dar, cel mai adesea nu putem schimba ceea ce am pierdut. Si ce putem face? Este usor de spus ca ar trebui sa ne adunam si sa mergem mai departe, dar nu putem face aceste lucruri atunci cand suntem indurerati.  Si, ceea ce ne preocupa acum este durerea mahnirii noastre de acum si durerea mahnirii noastre din viitor. Aceasta durere poate fi de nesuportat. Dar, in durerea noastra nu suntem singuri. Avem langa noi pe cineva care ne poate da linistea. Isus este cu noi atunci cand suntem indurerati. El este langa noi pentru ca sa ne ajute, sa ne imbarbateze si sa ne arate ca ne iubeste chiar si atunci cand suntem atat de mahniti. Isus este cu noi pentru ca sa ne dea o noua imagine a zilei de maine, cand durerea noastra va fi disparut, inlocuita de o bucurie de nedescris. Cand Ii permitem lui Isus sa ne dezvaluie bucuria de maine, durerea de astazi dispare. Incet si sigur, viitorul nostru plin de bucurie inlocuieste durerea si mahnirea prezentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website