Pentru prima data cand ni s-a spus ca suntem lipsiti de putere in problema alcoolismului celui iubit, am ramas nedumeriti. Ce inseamna de fapt ca nu avem puterea de a controla comportamentul altcuiva? Cu succese mici sau fara succes, ne-am certat, am manipulat sau ne-am lingusit. Orele zilelor noastre au fost pline de incercarile noastre de a controla.

Ideea de a renunta la acest comportament ne-a speriat la inceput. Si probail ca ne-am intrebat: Bine, si acum ce facem? Pe termen lung, invatam din exemplul celorlalti sa traim pentru noi insine. Poate ca la inceput ni s-a parut un lucru egoist, dar cu timpul, am inceput sa simtim o libertate care ne da multa energie. Acum, ca am inceput sa ne concentram asupra noastra insine, incepem sa intrezarim bogatiile existente in viata noastra.

„Dar cine lucreaza dupa adevar, vine la lumina, pentru ca sa i se arate faptele, findca sunt facute in Dumnezeu.” (Ioan 3:21)

O minciuna: Nimic nu se va schimba!

O minciuna: Nimic bun nu se va intampla!

O minciuna: Nu exista speranta!

O minciuna: Nu ai de ales!

Poate ca cea mai mare miciuna din viata noastra este ca nu vom sti niciodata  adevarul despre aceste minciuni. Marele inselator conteaza pe faptul ca noi repetem la nesfarsit aceste minciuni iar ele vor continua sa alimenteze haosul din viata noastra. Mai mult ca oricand, avem nevoie sa stim ca lucrurile din viata noastra se pot schimba in bine daca vom alege sa fim copiii lui Dumnezeu, si nu copiii care se revolta impotriva lui Dumnezeu. Problema cu recunoasterea si afirmarea adevarului despre aceste minciuni, este ca atunci cand incepem sa afirmam adevarul  ne asumam responsabilitatea pentru viata noastra, si poate ca acest lucru nu prea ne place. Atunci cand acceptam ideea ca s-ar putea intampla lucruri bune in viata noastra, ne transformam in agenti ai schimbarii. Se poate sa trebuiasca sa ne implicam in a face sa se intample lucruri bune in viata noastra. Atunci cand acceptam ca exista speranta in viata noastra, ne plasam automat in pozitia de a ne exprima speranta in moduri pozitive. Cand intelegem ca intodeauna avem de ales, ne implicam in a ne lua propria viata in maini si a controla circumstantele prin alegerile pe care le facem. Atunci cand spunem adevarul, incepem sa gustam libertatea. Dar, cand stam nemiscati in minciunile noastre, stam intr-o celula de inchisoare din care nu putem scapa decat prin spunerea adevarului. In final, putem alege sa credem minciuni sau putem alege sa credem si sa afirmam adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website