Orice abilitate pe care dorim sa o dezvoltam are nevoie de practica, de exercitii. Invatam sa gatim, sa folosim un computer , sa practicam un sport sau sa pilotam un avion numai dupa multe ore de dedicare atenta. Poate ca dorim sa fim buni intr-un anumit domeniu, dar nu ne asteptam in mod realist, ca acest lucru sa se intample peste zi. La fel se intampla si in progamul celor 12 pasi. Aplicarea lor zilnica in viata noastra, va imbunatati substantial lucrurile. Dar nu putem ca doar sa ne dorim ca viata noastra sa se schimbe, trebuie sa si facem ceva in acest sens.

Este grozav sa realizam ca ne aflam in plin proces de schimbare a felului in care simtim in fiecare zi. Acum, micile bucurii pot veni la simpla noastra chemare, pe masura ce invatam tot mai bine felul in care putem schimba ceea ce gandim si simtim.

dar pentru cei chemati, fie Iudei, fie Greci, este puterea si intelepciunea lui Dumnezeu.” (1Corinteni 1:24)

Noi nu luam in considerare felul in care gandurile noastre marunte, pe care le avem de-alungul orelor unei zile, ajung sa se monteze. Fiecare gand micut pe care-l avem, duce catre ceva. In timp si spatiu, gandurile noastre acumulate ne vor rani sau ne vor zidi. Gandurile noastre  pot fi sfinte, marete si grandioase sau gandurile noastre pot fi marunte si lipicioase. Intodeauna exista o urmare a gandurilor noastre. Fiecare gand avut in lungul zilei se plaseaza in fruntea gandului de dinainte. Fiecare marunta acumulare de lauda la adresa lui Dumnezeu, se adauga gandului de lauda anterior. Fiecare marunta acumulare de gand despre bucuria iubirii lui Cristos, se adauga gandului de dinainte. De-a lungul zilelor, saptamanilor, lunilor si anilor, putem genera o  viata de lauda si bucurie. De-a lungul vietii, Ii putem arata lui Dumnezeu si celorlalti, prin fiecare gand micut pe care-l avem, ce anume credem cu adevarat despre El. Unde vom fi maine este determinat de ceea ce am gandit astazi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website