Noi, cele care ne-am ales partenerii de viata din randul alcoolicilor, simtim ca vietile noastre sunt deosebit de complicate si din cale-afara de dificile. Si, uneori, chiar sunt. Cu toate ca nu este adevarat, am ajuns sa credem ca suntem singurii oameni din lume care au necazuri. Trebuie sa recunoastem ca alcoolicul – nesigur, singur, deseori prea sensibil la realitatile vietii – are calitati pentru care putem fi recunoscatori. Multe dintre noi nu am vrea sa ne schimbam partenerul de viata pentru unul mai de incredere dar mai putin interesant.

Dar, poate ca lucrurile au luat-o prea tare razna, iar noi ne simtim acum neajutorate. Si atunci, ce este de facut?

Ce sa-mi amintesc astazi:

In grupul de sprijin descopar in interiorul meu puterea de a pune intr-o lumina noua situatiile care par lipsite de speranta. Invat ca trebuie sa folosesc aceasta putere nu pentru a schimba alcoolicul, pentru ca aici sunt neputincioasa, ci pentru a-mi depasi ideile si atitudinile inadecvate. Daca voi reusi sa aduc soarele in casa noastra, asta ii va afecta cu siguranta, si pe cei din casa mea.

„Tot astfel, nevestelor, fiti supuse si voi barbatilor vostri; pentru ca, daca unii nu asculta Cuvantul, sa fie castigati fara cuvant, prin purtarea nevestelor lor, cand va vor vedea felul vostru de trai: curat si in temere.” (1 Petru 3:1-2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website