Este foarte corect si sanatos sa intelegem si sa exprimam ce anume vrem de la o relatie. Daca vom impartasi asteptarile noastre legate de un loc de munca sau de o relatie de prietenie, acest lucru ne spune noua cine anume suntem noi si va permite si altora sa ne cunoasca. Dar, pentru multi dintre noi, definirea clara a cine suntem si ce vrem tine de un comportament nou. Le-am dat voie, in mod pasiv- asa cum ne era obiceiul, celor din jur sa ne defineasca si asta ne-a eliberat de orice responsabilitate. Ne-a permis sa dam vina pe ei atunci cand vietile noastre o luau razna. Acum putem vedea ce anume ne-a tinut jos si ne-a facut sa ne simtim lipsiti de putere si, poate, chiar lipsiti de speranta.

Acum ne ridicam de jos, pentru noi insine, si asta ne da putere. Intr-un mod respectuos, ne imbunatateste starea de bine. Pentru ca este un comportament nou, va trebui probabil sa mergem inainte si sa o luam mereu de la capat, pana vom intelege modul cel mai bun prin care putem sa evitam agresivitatile si sa ne asumam responsabilitatea pentru propria noastra viata. Toate aceste repetitii si luari de la capat vor fi intr-o zi rasplatite.

” veti cunoaste adevarul, si  adevarul va va face slobozi.” (Ioan 8:32)

O minciuna: Maine te va durea la fel de tare ca si astazi.

O minciuna: Maine vei avea aceleasi griji ca si astazi.

O minciuna: Lumea ta se naruie.

O miniciuna: Ar trebui sa nu-ti scoti capul din cauza rusinii.

O minciuna poate fi un lucru smecher. O minciuna ne poate tine jos si ne poate degrada orice abilitate a noastra de  a face fata lucrurilor. Minciunile ne pot roade sufletele si ne pot lasa sfrijiti si epuizati nu numai spiritual, dar si fizic. Dar, adevarul ne poate elibera. Odata cu libertatea pe care o primim atunci cand spunem adevarul, vine si responsabilitatea noastra de a fi maturi si a ne trai viata intr-un mod eficient. Adevarul este ca poate maine nu ne va mai durea la fel ca si astazi, pentru ca se poate ca pana maine durerea sa plece. In plus, daca ne concentram numai asupra durerii de astazi si credem ca si maine ne va durea la fel, s-ar putea ca acest lucru chiar sa se intample. Adevarul este ca, grijile pe care le vom avea maine vor fi diferite de grijile pe care le avem astazi. Dar, daca vom lasa ca grijile de astai sa ne consume, grijile de maine vor fi mult mai mari decat cele de azi. Adevarul este ca lumea noastra nu se naruie. Nu ne-am distrus inca pe dea-ntregul, chiar si atunci cand ne-am straduit sa o facem Adevarul este ca atunci cand nu ne scoate capul din cauza rusinii, il tinem mereu plecat privind in pamant, in loc sa-l ridicam si sa privim catre cer. Adevarul este ca atunci cand spiritul nostru este jos, intunericul ne-a facut prizonierul sau si intunericul ne-a facut sa esuam si sa facem greseli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website